Program


XJAZZ! Budapest / Abáse (HU/DE)
2

XJAZZ! Budapest / Abáse (HU/DE)

Ismét Berlin lüktetését hozza el a jazz műfajába az XJAZZ! Budapest szeptemberi kiadása az Opus Jazz Clubban.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 23. szombat, 20:00

XJAZZ! Budapest / Abáse (HU/DE)

Közreműködik:
Bognár Szabolcs - billentyűk, elektronika
Az Àbáse berlini és budapesti művészei

Két igencsak különböző, de egyformán különleges produkcióval húzzuk szorosabbra a zenei szálakat Berlin, Budapest és ezúttal az ukrajnai Odessza között: szeptember 22-én a német trombitás, Sebastian Studnitzky és az ukrán zongorista, Andrii Pokaz légies, elektronikával fűszerezett crossover jazz duóját mutatjuk be, szeptember 23-án pedig a Berlinben élő magyar producer, Àbáse, azaz Bognár Szabolcs zenei kontinenseket megmozgató, Brazíliát és Nyugat-Afrikát megidéző zenéje szól a klubban.

Az Àbáse a Berlinben élő magyar producer és billentyűs, Bognár Szabolcs alkotói fantáziájából született meg. Az örök mozgásban lévő produkció a jazzből, a nyugat-afrikai és brazil zenéből, a hip-hopból és az elektronikus zenéből készít különleges főzetet, s közben a stílusok összes sematikusságát messziről elkerüli. Az àbáse szó a nyugat-afrikai joruba nyelvből származik, és együttműködést jelent – ez Àbáse zenéjének kulcsfontosságú eleme, hiszen sokoldalú művészeket hoz össze a világ minden tájáról, hogy közösen lépjék át a műfaji határokat. Szabolcsot korábban a Solqlap Budapest és a The Mabon Dawud Republic vezéralakjaként ismerhettük. Párizsi, lyoni, New York-i, Rio de Janeiro-i és salvadori rezidenciáit követően jelenleg Berlinben él, ahol szólókarrierje mellett Wayne Snow nigériai soulénekes és Ziggy Zeitgeist ausztrál jazzdobos billentyűse.

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most, a legszebb férfikorban. Húsz éve várt egyéjszakás kaland az oxfordi kollégisták találkozóján. Hét férfi és egy nő – mindenki egyért, egy mindenki ellen.

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Kövess minket!


További ajánlataink


Amélie Csodálatos Élete

Erkel Színház

Amelie csodálatos élete filmzenei est a Grammy díjra jelölt Claudio Constantini és zenekara előadásában! - 24 évet vártunk rá!

Szikora Róbert & R-GO

Papp László Budapest Sportaréna

Különleges hangulatú koncertet kínál év végére „R-Go Szilveszter” néven Szikora Róbert és zenekara.

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!