Program


Point of Few (CZ)
2

Point of Few (CZ)

Szokatlan formájú szerzeményeik többségüket közösen komponálják, így a zenekar eredeti hangzását mind a négy tag egyénisége aktívan alakítja.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 28. csütörtök, 20:00

Point of Few (CZ)

Közreműködik:
Radim Přidal - gitár
Petr Smékal - szaxofon
Vlastimil Škoda - basszusgitár
Marek Antoňů - dob

A cseh Point of Few quartet friss hangzásvilágának titka az elektronikus és populáris zene, illetve a kortárs jazz organikus ötvözésében rejlik. Szokatlan formájú szerzeményeik többségüket közösen komponálják, így a zenekar eredeti hangzását mind a négy tag egyénisége aktívan alakítja. Fő inspirációs forrásuk a New York-i jazzszíntér, illetve olyan muzsikusok, mint Justin Brown, James Francies, Jeremy Dutton, Mark Guiliana, Donny McCaslin, Robert Glasper vagy Charles Altura. Dalaikban néha Pat Metheny vagy Bill Frisell visszhangja is feltűnik, a populáris zene terén pedig előszeretettel merítenek például David Bowie, a Radiohead, a Red Hot Chilli Peppers és Anderson Paak munkásságából.

A zenekart Radim Přidal gitáros alapította 2019-ben, a cseh jazzszíntér kiemelkedő, többségében fiatal szereplőiből. 2020-ban öt live session videót jelentettek meg, amelyeket különböző, gyakran meghökkentő környezetben vettek fel. A pandémia idejét arra használták ki, hogy új anyagot készítsenek és tovább dolgozzanak művészi hangjukon; ennek eredményeképpen érett és kifinomult debütáló albummal léphettek újra a közönség elé. Az Open to Closeness cím zenén kívüli utalásokat is sugall: „Korunk társadalmában ki-ki a maga csigaházába húzódva, elszigetelten él, legyen az egy város, egy lakás vagy egy autó. Azt gondoljuk, hogy leigáztuk a környezetünket, függetleníthetjük magunkat a hatásától, sőt akár meg is lennénk nélküle. Most kezdünk eljutni odáig, hogy végső soron nincs más választásunk, mint kilépni a csigaházból, és új módot találni arra, hogy bensőséges kapcsolatban éljünk a természettel.”

Fotók: Roman Franc

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Ajánlatunk


zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Budafoki Dohnányi Zenekar Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó) vezényel: Hollerung Gábor

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Hadházi 60! - Hadházi László önálló estje Szép

Dumaszínház, Budapest - MVM Dome

Nem lesz Happy birthday kornyikálás, és kínos téblábolás, köszöntések sora, de várható stand up parádé és jó pár kolléga, aki…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!