Program


Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Fúgák és prelúdiumok

Csalog Gábor Vasárnapok – Dialógusok (a) zenével / Fúgák és prelúdiumok

Vannak összetartozó fogalmak a klasszikus zenében, amelyek látszólag nem léteznek egymás nélkül: disszonancia és feloldás, forma és tartalom, prelúdium és fúga. Hogy a disszonanciáról valóban leválaszthatatlan-e a feloldás, a formáról a tartalom, az nem tárgya ennek a koncertnek, az a történeti tény azonban feltétlenül, hogy a prelúdiumok és a fúgák egykor egymástól függetlenül is léteztek.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 29. vasárnap, 18:00

Mi több, valójában Johann Sebastian Bach volt az első, aki világosan elkülönítette és összeházasította ezt a két műfajt (mint a teremtés során Isten a sötétséget és a fényt). Csalog Gábor koncertje szabadon válogat Johann Sebastian Bach, valamint a Bach utáni generációk fúgái és prelúdiumai közül, rávilágítva stiláris összetartozásokra és különös ellentétekre, a koncert első részében zajló, immár megszokott beszélgetésben pedig, amelyben Fazekas Gergely zenetörténész lesz a zongoraművész partnere, biztosan szóba fog kerülni, hogy a szigorúan szerkesztett fúgák miként tehetnek szert költői tartalomra, a szabad formálású prelúdiumok pedig olykor milyen szigorú struktúrákat követnek.

Közreműködik:

Csalog Gábor – zongora
Fazekas Gergely, zenetörténész

Ajánlatunk


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Dés László – Geszti Péter – Grecsó Krisztián A PÁL UTCAI FIÚK Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

Kövess minket!


További ajánlataink


Kowalsky meg a Vega 2025 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László…

Monte Cristo grófja

Budapesti Operettszínház

Lehengerlő előadás, Szomor György zenéjével, Pozsgai Zsolt átdolgozásában amelynek története, slágerei és grandiózus látványa azonnal elvarázsolja a nézőt!

Woody Allen a rá jellemző emberismerettel és sziporkázó humorral tárja elénk az emberi kicsinység és nagyság egész tárházát. Nagy büszkeség,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!