Program


Zenélő udvar

Zenélő udvar

A Győri Filharmonikus Zenekar mosonmagyaróvári nyárindító hangversenyének programját a neoklasszicizmus emblematikus darabja, Szergej Prokofjev 1917-ben komponált, a 18. század nagymesterei előtt tisztelgő üde Klasszikus szimfóniája indítja.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 14. péntek, 19:00

A folytatásban Mozart 1775-ben komponált D-dúr hegedűversenye csendül fel, amely a salzburgi szerenádok derűs hangját ötvözi a hegedűjáték finom artisztikumával. A záró szám Esterházy „Pompakedvelő" Miklós ragyogó udvarát, a magyar és az európai zene történetének egyik fontos helyszínét idézi meg, ahol 1761-től évtizedeken át a bécsi klasszika nagymestere, Joseph Haydn vezette a herceg kiváló muzsikusokból álló zenekarát. Az 1772-ben keletkezett 45. „Búcsú" szimfónia a zenei Sturm und Drang egyik legfontosabb alkotása, különleges fináléja ugyanakkor a magasrendű zenei humor egyik legragyogóbb példája. A szabadtéri koncert szólistája a Győri Filharmonikus Zenekar művésze, Ráczné Nagy Andrea, karmestere Berkes Kálmán lesz.

Műsor:       
Sz. Prokofjev: Klasszikus szimfónia, op. 25                               
W. A. Mozart: D-dúr hegedűverseny, KV 218      
J. Haydn: 45. (fisz-moll) szimfónia, Hob.I:45, „Búcsú”  

Közreműködik: Ráczné Nagy Andrea - hegedű

Vezényel: Berkes Kálmán

Ajánlatunk


Bertrand Barnier egyszerű párizsi szappangyáros. Van némi, az évek során összegyűjtögetett vagyona, egy kissé kissé sznob, kissé házsártos felesége, nagyon elkényeztetett lánya, minden lében kanál szobalánya - és van egy titokzatos sofőrje, aki… De erről majd később.

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDREA BOCELLI Szép

MVM Dome

Napjaink egyik legnépszerűbb tenorja  pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén, és a jubileumi turnéja keretében ad dupla koncertet Budapesten!

Koktélhajó Budapesten

Jane Haining rakpart Dokk 11.

Naplementés, koktélozással egybekötött sétahajós programunk tökéletes napzáró, vagy épp éjszaka indító program hétköznap és hétvégén egyaránt.

Kippkopp karácsonya A TáncTánci baba-táncszínházi program keretében

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!