Program


XX -  a XX. század évfordulós írói  #6. Popper Péter 90

XX - a XX. század évfordulós írói #6. Popper Péter 90

A XX. század kiemelkedő írói és költői kerülnek a Petőfi Kulturális Ügynökség 2023-as irodalmi sorozatának a fókuszába, akiknek idén kerek évfordulója van.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 27. szerda, 19:00

A sorozat mindezidáig Petri György, Kormos István, Szőcs Géza, Juhász Ferenc, Pilinszky János és Csoóri Sándor munkássága előtt tisztelgett, a szeptemberi szezonkezdő esten Popper Péter (1933-2010) pszichológus, egyetemi tanár, író életművét helyezi fókuszba, aki idén lenne 90 éves. Popper Péter életműve híd a pszichológia és az irodalom között, míg köteteiben feltett kérdései és előadásai, kutatásai során az emberi kapcsolatok, a lélek működésének sokszínűségét, a belső utakat, a lelki működés alapkérdéseit mutatja be a közönségnek. Popper Pétert 1969-ben a pszichológia tudományok kandidátusává nyilvánították. 1980-ban kinevezték docensnek, 1984-ben egyetemi tanárnak. A SOTE orvospszichológiai oktatási csoportjának vezetésével bízták meg, ezt a feladatot 1980-tól 1992-ig látta el. Szabadidejében mindig szívesen foglalkozott szépirodalommal, maga is írt színdarabokat, amelyek közül hármat be is mutattak a nyolcvanas években.

Szeptember 27-én, a MOMKult Kupolatermében a lélek estjére kerül sor: az általa feltett kérdésekhez Márai Sándor, Szabó Magda, Szerb Antal és további XX. századi szerzők és irodalmi művek szemelvényeivel csatlakozunk felolvasószínházban, míg meghívott vendégeink szakemberként értelmezik a XXI. századi ember életének tükréből a 90 éve született Popper Péter gondolatait.

XX – a sorozatról

A sorozat célja közelebbről, személyes aspektusból, a művek mellett az alkotót is hangsúlyosan bemutatva értelmezni a XX. századi magyar irodalom kiemelkedő életműveit, illetve az irodalom mellett társművészeti ágakat megszólítva felolvasószínházzal, előadásokkal, koncerttel készülni. A XX estjein helyet kapnak különféle műfajok, illetve témakörök is: színház, gyerekirodalom, hangsúlyos irodalmi lapok, háború, szerelem és barátság, irodalmi előképek – például kapcsolódások egykori példaképekhez, akár Petőfi Sándorhoz, illetve egyedi produkciók is.

A sorozat a MOMKult partnerségével jön létre.

További információ és sajtójegyek:

Juhász Anna +3670/5647124 – anna.juhasz@petofiugynokseg.hu

Ajánlatunk


Kövess minket!


További ajánlataink


Az Illúzió Mesterei - 2025 Szép

MOM Kulturális Központ

Világhírű bűvészek és az ország legjobb illuzionistái együtt, egy vadonatúj műsorban! Az előző években rendezett nagy sikerű előadássorozatok után az…

Hadházi 60! - Hadházi László önálló estje Szép

Dumaszínház, Budapest - MVM Dome

Nem lesz Happy birthday kornyikálás, és kínos téblábolás, köszöntések sora, de várható stand up parádé és jó pár kolléga, aki…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!