Program


Winter Songs - eklekta - filmhatás Ola Geijlo zenéjével
2

Winter Songs - eklekta - filmhatás Ola Geijlo zenéjével

Szenteste előtt egyetlen nappal már a karácsonyé a főszerep. Ilyenkor jó kicsit megállni, hogy a korábbi napok - sokszor rohanással teli - készülődésében ne csak beessünk a karácsonyfa alá, hanem valóban, lélekben felkészülten érjen minket az év legérzelmesebb ünnepe.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 23. szombat, 19:00

Ebben próbál segíteni az Eklekta Kamarakórus és a Filmhatás Csoport ezzel a koncertjével, melynek gerincét olyan, az ünnepkörhöz kapcsolódó dallamokból álló zeneművek alkotják, melyen keresztül teljes mértékben átélhetjük a karácsony meghitt, varázslatos hangulatát.

Ola Gjeilo ma élő, norvég származású de az Egyesült Államokban alkotó zeneszerző, aki csodálatos módon ötvözi az észak-európai és az amerikai zenei stílusokat, megidézve a filmekre jellemző hangzásvilágot. A Winter Songs című sorozatában a téli témák mellett nagyrészt adventi és a karácsonyi dallamokat dolgoz fel.

Az előadáson a 14 tagú Eklekta Énekegyüttes mellett egy vonósötös és zongora segítségével szólaltatjuk meg ezt a remekbe szabott sorozatot.

A Filmhatás Csoport egy olyan összművészeti produkció, mely mindig az adott projekt szerint változik, annak témája alapján választja ki a résztvevő zenészeket és a kapcsolódó más művészeti ágak alkotásait ezért tagsága is folyton változik. A 2005 óta létrehozott produkciók között a karamaegyüttestől a szimfonikus zenekarig minden megtalálható, melyek a legtöbbször kórussal és tánccal kiegészített színpadi előadások, amihez irodalmi és képzőművészeti alkotások is társulhatnak. Az évek során 250-nél is több művész és alkotó fordult meg a előadásokon, illetve együtt dolgoztak több táncegyüttessel és más kórusokkal is.

Az Eklekta Kamarakórus a Filmhatás Csoport vokális szekciójaként 2016-ban alakult. Azóta önállóan és a Filmhatással közösen is koncertezik. Működése a Filmhatáshoz hasonlóan projektekhez kapcsolódik, tagsága és létszáma is eszerint változik.

'S' Halász Károly a Filmhatás alapítója és művészeti vezetője, zeneszerző és karnagy. Művei egyben összművészeti kompozíciók. Leggyakrabban tánccal egészül ki a színpadkép, de festmény, grafika, fotó és természetesen irodalmi mű is készült már a filmekére hasonlító zenéjére. A felnőtt közönségnek szánt művek és nagyobb produkciók (Origo, Filmhatás, Világok, Falak között) mellett az utóbbi években egyre több alkalommal alkotott gyerekeknek szánt művet (A kis herceg, A hókirálynő), valamint filmzeneszerzőként (Cop Mortem) is hallható volt zenéje. A Filmhatás mellett az Eklekta Énekegyüttes és a Sambucus Choral alapító karnagya, valamint a Telki Nőikar karnagya.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Wayne Eagling – Solymosi Tamás / Pjotr Iljics Csajkovszkij A DIÓTÖRŐ Mesebalett két felvonásban

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

A zeneimádó - bemutató - Danubia Zenekar Szép

Budapest Music Center

Ha minden napod zenével kezdődik, a buszon, az iskolában, a mosdóban vagy dolgozatírás közben is zenét hallgatsz, ha minden esőből,…

Valahol, egy franciaországi nyaralóban Bernard és neje, Jacqueline vendégeket várnak egy kellemesnek ígérkező hétvégére. Az egyik vendég, Bernard legjobb barátja,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!