Program


Visky András-est / LISZT ÜNNEP 2024

Visky András-est / LISZT ÜNNEP 2024

A 2023-as Margó-díj nyertese

Aktuális előadások



Anya: Varga Lili

Angyal: Blaskó Borbála

Narrátor: Visky András

Közreműködik: Balla Gergely – ének, gitár

Moderátor: Valuska László

 

A 2023-as év Margó-díjasa, Visky András regénye, a Kitelepítés megrázó családtörténet egy kisfiú szemszögéből, akit kétévesen édesanyjával, Visky Júliával és hét testvérével kitelepítettek a Duna-deltával határos Bărăgan-sztyeppe egyik lágerébe, majd a lăteşti lágerbe, miután a református lelkész édesapát, Visky Ferencet bebörtönözték. Ugyanakkor a mű egyfajta példázat is hitről, szeretetről és szabadságról, szétszóratásról és egybegyűjtésről. A szerző maga így beszélt erről: „Ez egy háromszögű könyv. Benne vannak egyrészt a saját emlékeim, meg a testvéreim emlékei, de ezek belehelyeződnek a bibliai elbeszélésbe. A könyv is ezt a bibliaformát próbálja hozni. Harmadik eleme maga a történelem és a dokumentumok, amiket beemelek a könyvbe, hiszen ott vannak az én titkosszolgálati irataim, az édesanyám titkosszolgálati iratai, az apám titkosszolgálati iratai.” Ez az összetett, polifonikus elbeszélés elevenedik meg a Fesztivál Színházban, a regénybeli narrátor szerepében pedig az írót, Visky Andrást hallhatjuk, láthatjuk.

Kövess minket!


További ajánlataink


A hülyéje Szép

Thália Színház

A hülyéje őrült és szerelmes bohózat – tökéletes nevettető kikapcsolódás szerelmeseknek, friss házasoknak, és hűtlenséget tervezőknek. Megszállott nőcsábászok és bosszúálló…

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Déry Tibor – Pós Sándor – Presser Gábor – Adamis Anna: KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL musical - turné

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!