Program


Világ-Város | Finisszázs hétvége: Családi nap

Világ-Város | Finisszázs hétvége: Családi nap

Utolsó hétvégén szakmai és családi nappal búcsúztatjuk a Világ-Város kiállítást. A szombati családi napon kurátori tárlatvezetéssel és workshopokkal, mesemodással készülünk. A program egységáras programjeggyel látogatható. 14 év alatt ingyenes. belépőjeggyel látogatható.
Ezen a napon egyéb múzeumi belépőjegy-kedvezmény nem vehető igénybe.

Aktuális előadások



A városi társadalom a mesterséges fény társadalmává vált a 19. század során. A világítás fejlődő eszközeivel az ember fokozatosan és egyre hatékonyabban vette birtokába az éjszakát. A mesterséges fény kitágította a térhasználatot, fellendítette az olvasást, segítette a közlekedést, rugalmassá tette a munkaidőkereteket, feldíszítette az épületeket, utat nyitott a szórakoztatóiparnak, mindezzel új életmód kialakulásához vezetett: átalakította az életritmust. 
A világ – ahogyan a fényt a 19. század első felében nevezték – hosszú ideig mesterséges lángok formájában segítette az éjszakai életet. Tárlatvezetésünkön e lángokra fókuszálva arra a kérdésre keressük a választ: hogyan lett a század elején még álmos városokból a millennium idejére világ-város, és kik–mik szolgáltatták a lángokat?

Tárlatvezetés:
11:00 + 15:00 Molnár Álmos kurátori tárlatvezetése
Workshopok:
Gyertaöntés és mesék a fényről
Bádoglámpás készítés
Minibarangoló és fényjáték készítés

Kövess minket!


További ajánlataink


A Hagyományok Háza – Magyar Népi Iparművészeti Múzeum ékszergyűjteményét 20. és 21. századi népi iparművészek és designerek népi motívumok ihlette…

2021. augusztus 20-án nyílt meg az érdeklődők előtt a Budavári Palotában újjászületett Szent István-terem. Az államalapító Szent István királyunkról elnevezett…

2024-ben, immáron 12. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország legnagyobb, legszínesebb társasjátékos rendezvénye, a Társasjátékok Ünnepe® és Társasjátékvásár!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!