Program


VÁSÁRY TAMÁS zongorahangversenye

VÁSÁRY TAMÁS zongorahangversenye

VÁSÁRY TAMÁS zongorahangversenye
VARNUS XAVER BALATONI ZENEI FESZTIVÁL 2015.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. július 4. szombat, 20:00

Műsor: Beethoven, Chopin és Liszt művek

Magyarország legnagyobb színésznője, Törőcsik Mari így emlékezett vissza első londoni látogatására: „Ahová csak mentem, metrótól a házfalakon lévő hirdetőtáblákig, csakis Vásáry Tamás képét és nevét lehetett látni a plakátokon. Amikor jegyet akartunk szerezni a koncertjére, csodálkozó mosollyal nézett ránk a jegyárus: Jegyet Vásáry koncertjére? Hölgyem, a Vásáry-jegyek már hónapokkal előre mindig elfogynak!” Magyarország világviszonylatban is leghíresebb zongoraművésze 1933-ban született Budapesten. Történelmi léptékű muzsikustól, a nagy Dohnányi Ernőtől tanult zongorázni, aki, bár szent undora volt a csodagyerekektől, rajongott a kisfiúért. Friss diplomával Kodály Zoltán tanársegédje lett, majd szoros egymásutánban megnyerte a világ négy legfontosabb zenei díját: 1955-ben a varsói Chopin-verseny, ugyanabban az esztendőben a párizsi Marguerite Long-verseny, 1956-ban a brüsszeli Erzsébet királyné verseny, 1957-ben pedig a Rio de Janeiró-i nemzetközi verseny első helyezettje. 1961-ben mutatkozott be a londoni Royal Festival Hallban, 1962-ben Széll György vezényletével a New York-i Carnegie Hallban.

Szédületes karrierje közben a világ legnagyobb karmestereinek, Fricsai Ferencnek, André Previnnek, Claudio Abbadonak, Simon Rattle-nak, Eugen Jockhumnak, Doráti Antalnak, Bernard Haitinknak, Kurt Sanderlingnek, Solti Györgynek, Rudolf Kempe-nek és Neville Marrinernek a szólistája volt. Karmesterként a világ legjelentősebb zenekarai: a Berlini Filharmónikusok, a New York-i Filharmónikusok, a Londoni Filharmónikusok, a Royal Filharmónikusok, a Philladelphiai Filharmóniku- sok és az Orchestre National de France játszottak pálcája alatt. A világ zenei életének igazi nagyvadja ő.

Ajánlatunk


zenés játék két részben

Izgalmas arra gondolni, hogy noha Richard Wagner életművének túlnyomó részét operái és zenedrámái alkotják, s ezekben a szerepek alakítói, az énekesek nyújtanak kivételes teljesítményt a világ nagy színpadain, e művek önállóan is megszólaltatható, legnépszerűbb részletei mégis a zenekari számok.

Kövess minket!


További ajánlataink


MAGYAR MENYASSZONY - időszaki kiállítás

Magyar Nemzeti Múzeum

Hogyan változott a nők szerepéről alkotott képünk az elmúlt 500 évben? Találd meg saját válaszod a Magyar Menyasszony című kiállításon!

Visegrádi Nyári Színház

Thermal Hotel Visegrád

Esténként: sztárok vígjátékokban és stand-up esteken, a Thermal Hotel Visegrád melletti szabadtéri színpadon! Délelőttönként: gyerekdarabok a Hotel épületében!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!