Program


Várjon Dénes és a Concerto Budapest I.

Várjon Dénes és a Concerto Budapest I.

Mozart-hatás
Várjon Dénes és a Concerto Budapest I.
K. 449-451
 több...

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2016. május 24. kedd, 19:30

Mozart: Esz-dúr zongoraverseny (K. 449)
Mozart: B-dúr zongoraverseny (K. 450)
Mozart: D-dúr zongoraverseny (K. 451)

Várjon Dénes (zongora)

Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

„Ezek a művek minden idők legeslegjobb, legszebb, legtisztább zenéi közül valók. Alázattal közelíts hozzájuk!” – hangzik Schiff András elhíresült intelme Mozart zongoraversenyeiről. A Zeneakadémia közönsége pedig abban a szerencsés helyzetben van, hogy Várjon Dénes és a Keller András vezette Concerto Budapest összeszokott párosának alázatát és műgondját már megismerhette, például amikor Beethoven összes zongoraversenyét tűzték műsorra – óriási sikerrel. A poétikus véna és a kivételes arányérzék most is jól fog jönni, amikor Mozart karrierjének legintenzívebb hónapjaiba engednek betekintést: végigjátsszák két koncerten az 1784 első hónapjaiban keletkezett darabokat. Az első alkalommal három zongoraverseny hangzik el. A saját korában is hatalmas sikert aratott (Mozart ajánlása alapján vélhetően egy tehetséges és mutatós tanítvány, Barbara Ployer elkápráztatására készült) Esz-dúr zongoraverseny tüzes hangvétele vidám rondóban oldódik fel, amely kitűnően készíti elő a B-dúr zongoraverseny könnyed, majdhogynem „pletykálkodó”, ámde virtuóz eleganciáját. Az estét a katonásan ünnepélyes D-dúr zongoraverseny zárja, melynek végső, sűrű forgataga tökéletes finálénak ígérkezik.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

A hazánkban korábban Piszkavas címen is játszott színdarab, hasonlóan McDonagh filmjeihez, egyszerre mulatságos és mélyen megrázó, groteszk történet. Kovács Lehel rendezése Mucsi Zoltánnal a főszerepben!

Kövess minket!


További ajánlataink


ANDRÉ RIEU

MVM Dome

André Rieu, a világhírű "keringőkirály" Johann Strauss Zenekarával és nemzetközi szólistákkal 2025-ben visszatér Budapestre, hogy egy látványos új show-val nyűgözze…

akár -30%
BELLINI: A KALÓZ Opera/1 Jegyvásárlás

BELLINI: A KALÓZ Opera/1 Szép

Nemzeti Filharmonikusok

Csemege a romantikus operaritkaságok kedvelőinek: Bellini korai remeke, A kalóz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar koncertszerű előadásában,…

Shaw fanyar-szellemes példázata a férfi és a nő örök párviadaláról, Lerner és Loewe csodálatos dalaival az egyik legnépszerűbb musical. A…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!