Program


Túrajó séták - Malomsorsok a Séd mentén - pékműhely látogatással
5

Túrajó séták - Malomsorsok a Séd mentén - pékműhely látogatással

Keressük fel együtt az egykor közkedvelt veszprémi malmokat egy kényelmes gasztroséta keretében, ahol a patak zúgása a frissen sült kenyér illatával keveredik!
 több...

Aktuális előadások



Utunk a szeszélyesen tekergő Séd kanyarulatai közé vezet, ahol nyolc egykor duruzsoló malom nyomait kutatjuk fel. A patak zúgásán túl meghallgatjuk, mit mesélnek nekünk a még álló malomépületek és mit suttognak fülünkbe a romok. Két egykori malomépületbe be is megyünk, valamint egy unikális helyi pékműhelyt is útba ejtünk sétánk során, ahol gépbemutató és termékkóstoló vár minket!

Gasztrosétánk során megtudjuk, mit jelentett molnárnak lenni, mi a csuvározás, melyik malom volt „cseremalom”, s szót ejtünk a folyamatban lévő malomhasznosítási projektekről. Emellett felidézzük az útvonal geológiai érdekességeit: a Betekints-völgy kialakulását, az egykori Tethys-tenger hullámverésének nyomait és a veszprémi márga, majd a városképet meghatározó dolomit képződését az ősi tengeraljzaton.

Tarts velünk és ismerd meg Te is Veszprém malmainak viharos múltját és lehetséges jövőjét! Találkozz Papp Zsanett Odettel, a Derce tulajdonosával, aki mesél nekünk "szerelemprojektjéről", a veszprémi kézműves pékségről, a helyben használt gépekről, miközben beavat minket a lisztválasztás rejtelmeibe is.

A Derce jóvoltából az interaktív bejárás keretében megkóstoljuk az elsősorban kovászos termékekben erős pékműhely apró finomságait is!

Találkozási hely: Hotel Historia Malomkert parkoló felőli bejárata (Fenyves utca 15., a História kert felől)
Útvonal: Hotel Historia Malomkert – Derce pékműhely – Margit romok – Kolostorok és Kertek sétány – Laczkó-forrás
Séta hossza: 3 km (vissza +3 km)
Séta időtartama: 3 óra (vissza +35 perc)
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: ingyenes parkolás a Hotel Historia Malomkert parkolójában (a séta végén ide majd vissza is kell sétálni!)

A részvételi díj tartalmazza a kóstoló díját.

Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

 

Kövess minket!


További ajánlataink


Elindul színházunk Vígjátszóház programja, melyre várunk minden játszani és kalandozni vágyó 6-10 éves gyereket a Házi színpadon, melyre a Pannónia…

A budai Vár egyik ékszerdobozában a De la Motte–Beer-palotában a Budavári Palotanegyed saját borait kóstolhatják meg az érdeklődők.

Készíts te is profi képeket a hűtőtornyokról vagy a kazánház csőkígyóiról aranyérmes fotográfusunk vezetésével!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!