Program


The Royal Ballet 2024/25 - Broadway Balettek (Wheeldon-koreográfiák)
4 500 Ft

The Royal Ballet 2024/25 - Broadway Balettek (Wheeldon-koreográfiák)

Ballet to Broadway: Wheeldon Works
balettközvetítés Londonból felvételről, egy szünettel, 180 perc, 2025

Aktuális előadások



Rendező: Christopher Wheeldon (koreográfus)

Zeneszerzők: Joby Talbot, Joni Mitchell, Keaton Henson, George Gershwin
Jelmez: Narciso Rodriguez
Zenekar: Orchestra of the Royal Opera House
Vezényel: Koen Kessels
Táncolják: A szereposztás még nem nyilvános.

Az érzéki kortárs balett találkozik a zeneszerzői színház energiájával négy jellegzetes rövid műben, amelyek Christopher Wheeldon, a Royal Ballet koreográfusának figyelemre méltó koreográfusi sokszínűségét mutatják be. A Wheeldon munkásságát kiemelő, „Broadway Balettek” című műsorban a Fool’s Paradise, a The Two of Us és az Us szerepel. A koreográfus zenés színházban elért rendkívüli sikerét az Egy amerikai Párizsban című 2014-ben készült Tony-díjas musicalje egyik emlékezetes balettjelenetének előadásával idézik meg (Gershwin zenéjére), amelyet az 1951-es azonos című film ihletett.

FOOL’S PARADISE
Fool’s Paradise volt az első együttműködfés Wheeldon és Joby Talbot zeneszerző között. A darab 2007-ben készült Wheeldon saját társulata, a Morphoses számára, és 2012-ben adta elő először a The Royal Ballet.

THE TWO OF US
Joni Mitchell sóvárgó dalai adják a hátteret a The Two of Us brit premierjének, amely a mély intimitás és a vágyakozás duettje. 2020-ban készült a New York-i Fall for Dance Fesztiválra, és az eredeti szereposztásában Sarah Mearns és David Hallberg amerikai balett-táncosok adták elő.

US (DUET)
Az Us egy gyengéd duett, amelyet két férfi táncol. 2017-ben készült a BalletBoyz számára, Keaten Henson zenéjére.

EGY AMERIKAI PÁRIZSBAN (BALETT)
A Royal Ballet az Egy amerikai Párizsban című Tony-díjas musical egy balettjelenetének előadásával ünnepli Wheeldon rendkívüli sikerét a zenés színház műfajában. A Gershwin jazzes dallamaira 2014-ben készült balett musicalt az 1951-es azonos című film ihlette Gene Kelly és Leslie Caron főszereplésével. A Wheeldon által rendezett musical négy Tony-díjat nyert. A teljes történet egy amerikai katona, Jerry Mulligan és egy francia balerina, Lise Dassin virágzó románcát mutatja be. A most látható balettrészlet a film egyik legemlékezetesebb jelenete, amelyben a két központi szereplő áttáncolja Párizst.

A The Royal Ballet 2024/25-es évadának további közvetítései itt érhetők el >>>

Jegyinformációk

Jegyek kaphatók az Uránia jegypénztárában, online felületén, valamint az Interticket hálózatában.

Belépőjegy: 4900 Ft
Lehetőség van 4500 Ft-ért kedvezményes jegy váltásra azoknak, akik az évad legalább négy különböző előadására váltanak jegyet egyszerre.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az előadás kezdete után helyfoglalásra csak az emeleti oldalkarzaton van lehetőség. A késve érkezők a szünetben foglalhatják el helyüket.
Megértésüket köszönjük!
Az Uránia Nemzeti Filmszínház Igazgatósága

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

Kövess minket!


További ajánlataink


Tosca Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából két szünettel, 210 perc, 2024 olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Il Barbiere di Siviglia Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 185 perc, 2025 olasz nyelven, magyar és…

Aida Élő operaközvetítés a New York-i Metropolitan Operából egy szünettel, 220 perc, 2025 olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!