Program


Tetteink ragyogása - Sport és irodalom - Várkert Irodalom - Aposztróf

Tetteink ragyogása - Sport és irodalom - Várkert Irodalom - Aposztróf

Vajon tényleg gyötrődik a lélek, ha lazsál mellette a test? Montaigne kérdését felvetve a Várkert Irodalom sorozat következő estjén a test és lélek egységét, a sportot és az olvasást helyezzük fókuszba. A sport és az irodalom világa ezer szállal kapcsolódik össze.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 14. kedd, 19:00

Vajon  mi kell egy egyéni vagy csapatsport játékosnak, hogy a maximumot hozza ki magából? Milyen szerepe lehet ebben a világban a motiváló gondolatoknak, az irodalomnak, a tanulásnak? Hogyan kezeljük a versenyt az életben és a sportban? Miképp adhat kapaszkodót egy-egy szöveg a hétköznapi küzdelmekhez? Az egyéni versenyző csak magára számíthat, de a csapatsport összekapaszkodás kérdése és tudjuk, egy csapatnál ugyanaz történik, mint az életben: a tapasztalat hasznosítható az előbbre jutáshoz, magunk és a társaink megismeréséhez.

Benedek István író így fogalmaz: "Minden valamirevaló embernek kell, hogy legyen egy Matterhornja, amit tűzön-vízen keresztül meg akar mászni, ami kikényszeríti belőlünk az igazi emberi magatartást: a küzdést. Nem a küzdést a létért, hanem a léten felüli küzdést: amit nem az élet szükségletei kényszerítenek ránk, hanem emberi mivoltunk: a szenvedély."

November 14-én, a Várkert Irodalom következő estjén olyan kivételes sportolók lesznek vendégeink, akiket motiváltságról, küzdelemről, irodalmi bázisukról és arról kérdezünk, a szenvedély valóban mindennél erősebben tartotta-e bennük a lelket, ugyanis szenvedély nélkül semmilyen sportot nem lehet művelni. Sem teljes életet élni. Most először együtt a Várkert Irodalom színpadán egy háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, egy profi ökölvívó világbajnok, valamint egy legendás kapus.

Közreműködik:

Szécsi Zoltán, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Erdei Zsolt „Madár”, egykori félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok

Holczer Ádám, futballista, az FTC legendás kapusa

Nemcsák Károly Jászai Mari-díjas színművész, aki 29 évig volt a Színészválogatott csapatkapitánya

 

Az est szerkesztője és háziasszonya: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete és történetei, amelyekkel szeretné jobbá tenni mindenki életét! A Túl minden határon-est méltó folytatása a Föld minden pontjáról most Önökhöz érkezik!

Ifj. Johann Strauss egyik budapesti látogatása alkalmával megismerkedett Jókai Mórral, az ismeretség gyümölcse pedig a valcerkirály egyik legkiválóbb operettje, A cigánybáró lett a magyar írófejedelem kisregénye nyomán.

Zenés, látványos ősbemutató. A szabadság és a szerelem szívmelengető találkozása látványos vizualitással, lendületes táncokkal és drámai erejű színészi játékkal. Makszim Gorkij „Makar Csudra” című elbeszélése és „A cigánytábor az égbe megy” c. film nyomán.

Kövess minket!


További ajánlataink


Showder Klub LIVE!

SYMBOL Budapest

Szagolj bele kedvenc tévéműsorod felvételének hangulatába, nézd a stand-up sztárokat karnyújtásnyi távolságból és fogyassz tömény humort vágatlanul!

Random Trip - Előszilveszter Szép

Várkert Bazár

Jó pár éve hagyománnyá vált, hogy az előszilveszteri bulit a Random Trip rendezi a Várkert Bazárban. Most sem lesz ez…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!