Program


TÉLI VÁGYAKOZÁS - Csajkovszkij / Mozart / Liszt / R. Strauss - Berecz Mihály, Farkas Róbert E/3.

TÉLI VÁGYAKOZÁS - Csajkovszkij / Mozart / Liszt / R. Strauss - Berecz Mihály, Farkas Róbert E/3.

Műsorunk négy darabja három különböző évszázadot ölel fel: Mozart zongoraversenye 1777-ben, a Rózsalovag 1911-ben keletkezett, Liszt és Csajkovszkij a romantika korában, a 19. században komponálták műveiket. A zongoraversenyen kívül mindhárom mű a szerelemről szól, a szerelmesek egymás iránti boldogító, ám néha fájdalmas vágyódásáról.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 7. csütörtök, 19:00

MŰSOR

Csajkovszkij: Francesca da Rimini – fantázia Dante nyomán
Mozart: Esz-dúr zongoraverseny K. 271 „Jeunehomme”
Liszt: Szerelmi álmok No. 3 (zenekari változat)
R. Strauss: Rózsalovag – szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Berecz Mihály – zongora

VEZÉNYEL

Farkas Róbert
 
Műsorunk négy darabja három különböző évszázadot ölel fel: Mozart zongoraversenye 1777-ben, a Rózsalovag 1911-ben keletkezett, Liszt és Csajkovszkij a romantika korában, a 19. században komponálták műveiket. A zongoraversenyen kívül mindhárom mű a szerelemről szól, a szerelmesek egymás iránti boldogító, ám néha fájdalmas vágyódásáról. Irodalmi alapanyaga Csajkovszkij zenekari fantáziájának van, nem kisebb mű, mint Dante Isteni színjátéka egyik epizódja.

Berecz Mihály 1997-ben született Budapesten. A zenetanulást hegedűvel kezdte, később tért át zongorára, diplomáját a Londoni Királyi Zeneakadémián szerezte meg. 2017-ben megnyerte a Pályakezdő Zongoraművészek Versenyét Berlinben. 16 évesen már fellépett a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben, ahol Ravel G-dúr zongoraversenyét játszotta Kocsis Zoltán vezényletével. 2021-ben a zürichi Anda Géza verseny Liszt-Bartók különdíjasa lett, ugyanebben az évben megkapta a Junior Prima Díjat. 2022 januárjától a Liszt Ferenc Zeneakadémia kamaratanszékének tanára. 2022 februárjában a Cziffra Alapítvány Tehetség-díjasa.

A hangversenyen Farkas Róbert vezényel, aki 2021 óta zenekarunk vezető karmestere.

Ajánlatunk


Az alábbi területekre érvényes a belépőkártya: Szálkahalmi tanösvény, Hortobágy‐halastavi tanösvény, Górési tanösvény és Fekete‐rét tanösvény, A Hortobágyi Halgazdaság Zrt. kezelésében lévő halastavakra

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Kövess minket!


További ajánlataink


Évadnyitó koncert a Karmelitában Szép

Karmelita, Beethoven-terem

A Karmelita koncertsorozat nyitó alkalmán egy régi hagyományokra épülő, ma mégis kuriózumnak számító műfajjal, a némafilmre történő orgonaimprovizációval ismerkedhet meg…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

Angliai turnéját megszakítva érkezik Magyarországra a londoni West Endről a Michael® Show, egy elképesztő és méltó tisztelgés a pop királya,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!