Program


Tárlatvezetés és workshop SZIRMAY ZSANETT vezetésével | SOUNDWEAVING

Tárlatvezetés és workshop SZIRMAY ZSANETT vezetésével | SOUNDWEAVING

Szirmay Zsanett Soundweaving című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetés és műhelyfoglalkozás

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 23. péntek, 18:00

Tárlatvezetés és workshop SZIRMAY ZSANETT vezetésével | SOUNDWEAVING

A tárlatvezetés és műhelyfoglalkozás keretében a résztvevők megismerkedhetnek Szirmay Zsanett Soundweaving című kiállításának tervezési folyamatával az ötlettől a kivitelezésig a projekt útját is bemutatva, valamint önállóan megtervezhetik a hímzésből készült saját kreatív dallamaikat, melyeket egy speciális lejátszóval lehetőség lesz meghallgatni. A műhelyfoglalkozást 14 éves kortól a vizuális- és zeneművészet iránt érdeklődő személyek mellett, minden korosztály számára ajánljuk. 

> Maximális létszám: 15 fő

> Időpont: 2024. február 23. (péntek) 18:00

> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft

Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

//

A Soundweaving Szirmay Zsanett textilművész interdiszciplináris, integratív projektje, melynek lényege a lyukkártyás-zengőfésűs zenelejátszóra átírt tradicionális textilminta és annak hangi leképzése. A transzformáció során a magyar népi keresztszemes minták, az iszlám szőnyegminták és japán motívumok lézervágott textilekké, a textilmotívumok pedig dallammá alakulnak. A Soundweaving egyszerre hat több érzékszervre és interakcióra invitál. A műfaji határokat feszegető textil- és hanginstalláció négy kontinens dallam- és motívumvilágát jeleníti meg.

A népművészet, a design és a zene határterületeit ötvöző projekt többféle médiumot használ, több síkon kommunikál. Egyként tartozik az analóg és a digitális világhoz, amennyiben a kézzel készült hímzések, szőnyegminták lézervágott minták formájában értelmeződnek át. Ugyanakkor a vizuális világ auditív módon jelenik meg benne, illetve a zene grafikai karaktere jut szerephez a dallamsorok felépítésénél.  A kortárs képzőművészet határterületeit feszegető alkotás egyazon időben jeleníti meg a hagyomány és a technika, valamint a vizualitás és az auditív találkozását. A bináris kódrendszerre megfeleltethető pixelgrafikus átírás Szirmay Zsanett textilművész unikális ötlete. A minták zenei átírását Tárkány-Kovács Bálint és Vikukel Dániel zenész, zeneszerzők alakították egyperces etűdökké.

SZIRMAY ZSANETT textiltervező, grafikus, művésztanár 

2017-ben végzett a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) textiltervező mester szakán. Rendszeres kiállítója a Magyar Elektrográfiai Társaságnak, melynek 2013-tól tagja. 2014-től a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tagja. 2015-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet képviselte a frankfurti Heimtextil szakvásáron. 2017-ben a Budapest Design Hét keretén belül résztvevője a Smart Design versenynek egy okos kísérleti hangzó jacquard szövettel, melynek fejlesztésén jelenleg is dolgozik.

A tárlat megtekinthető 2024. február 13-tól március 13-ig, keddtől péntekig 10:00–18:00, szombaton 10:00–14:00 között.

A Cziffra György Fesztivál és a Hegyvidék Galéria közös szervezésű eseménye.
További információ: hegyvidekgaleria.hu és cziffrafesztival.hu
Támogatók: Miniszterelnökség, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt
Kiemelt szponzor: MVM

 

Fotó // Fövényi Sándor

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel produkciója.

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Kövess minket!


További ajánlataink


Évadnyitó koncert a Karmelitában Szép

Karmelita, Beethoven-terem

A Karmelita koncertsorozat nyitó alkalmán egy régi hagyományokra épülő, ma mégis kuriózumnak számító műfajjal, a némafilmre történő orgonaimprovizációval ismerkedhet meg…

DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!