Program


Szeretetkert - Miskolc

Szeretetkert - Miskolc

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 3. vasárnap, 18:00

Improvizációs párkapcsolati játék, ahol lehetőségünk van humorral magunkra ismerni, tükörbe nézni

A program 5 éve, havonta teltházzal fut Budapesten, ezért most elhozzuk neked, Miskolcra is.

Az előadás célja: ráismerni saját magunkra, felismerni saját buktatóinkat, zsákutcáinkat, illetve hasznos útmutatókat, praktikus gyakorlati megoldásokat adni a változtatáshoz, a tartós, örömteli kapcsolódáshoz, az intimitás megőrzéséhez. Az előadás részben szórakozás, játék, ugyanakkor önmagunkra ismerés, tanulás is, hogy megismerjünk magunkat, illetve egymást.

A színpadon megjelenített társas-játékban a közönség is aktív részesévé válhat a párkapcsolatainkról szóló forgatókönyv alakulásának. Szokásos zsákutcák kelnek életre, és az improvizációs jelenetek segítségével, görbetükrön keresztül sírva-nevetve láthatunk rá önmagunkra.

Játékos „Pár-tan” elevenedik meg, az iskolapad helyett az élet tanítómesterétől.

Színművészek:

  • Jordán Adél

  • Bozsó Péter 

Játékmester: dr. Piczkó Katalin

  • Hogyan űzzük ki magunkat a szerelem paradicsomi állapotából?

  • Miért nem tudjuk megőrizni a közelséget, az inspirációt, az intimitást?

  • Miért végződik a házasságok csaknem fele válással?

  • Hogyan, miért veszítjük el egymást?

  • Mi történik velünk, és bennünk ezen az úton?

  • Mit rontunk el, miközben mindannyian a feltétel nélküli szeretet, elfogadás megtapasztalására vágyunk? Hogyan építünk torlaszt, falakat játszmáinkból?

  • Mit kellene megtanulnunk, hogy esélyt adjunk önmagunknak és a kapcsolatunknak?

  • A szerelemben megszülető első gyermek maga a kapcsolat. Ahelyett, hogy gondoznánk, ápolnánk, hogy virágzó „szeretetkertben” éljünk, mit is teszünk vele?

  • Hogyan változzunk, változtassunk, hogy a szerelmet, annak energiáját, s az abban kialakuló szeretetet tartósan megőrizzük?

Ezekre a kérdésekre keressük a választ az est folyamán, amikoris mindannyiunk számára ismert, hétköznapi élethelyzetek elevenednek meg.

Szerző és rendező: az életünk, mi magunk.

A Szeretetkert előadásban a kapcsolat különböző területeiből ragadunk ki egy-egy részt, és az ott előforduló problémákat mutatjuk be a színészek által, játékosan improvizálva, részben a nézőket megmozgatva, az ő bevonásukkal.

Az előadást egy problémafelvetéssel, vagy egy konyhanyelvre lefordított, egyszerű pszichológiai modell bemutatásával kezdjük, melyet a színészek segítségével, játékosan megjelenítünk. Ezt követően a nézőket is bevonva a szokásos zsákutcákkal foglalkozunk, amelyeket a színészek improvizációval mutatnak be. A nézőknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy akár a saját, problémás helyzetet hozzanak be, és a játékmester, valamint a közreműködő színészek segítségével közösen jussunk el a megoldásokig.

 

A párkapcsolat különböző területeit a Szeretetkert című könyv rendszerére épülnek. A részvételhez nem szükséges a könyv ismerte, de segítséget nyújthat a megoldások megértésében, ezért a helyszínen lehetőséget biztosítunk a megvásárlására.

Ajánlatunk


A finom erotikával fűszerezett keserédes történet a századforduló Kolozsvárjának egyik jelentős intézményébe, a Gerendás házként elhíresült bordélyba kalauzolja a nézőt.

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Kövess minket!


További ajánlataink


Recirquel: Paradisum Szép

Müpa Sátor

A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek már kaphatók!

A Magyarul Szeretjük Zenekar, a magyar zenei korszakok lenyomatát mutatja be önálló koncertestjén szeptember 28-án, este 19.00 órakor a Ram…

Georges Bizet CARMEN Opera négy felvonásban, francia nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!