Program


Szent Efrém Férfikar - Bartók Mozgásban
3

Szent Efrém Férfikar - Bartók Mozgásban

Bartók – Mozgásban

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 13. péntek, 19:00

Időutazásra invitál a Bartók - Mozgásban című 60 perces koncertszínházi előadás, amiben Szokolay ’Dongó’ Balázs népi fúvós hangszereken (furulya, tárogató, duda) működik közre a Szent Efrém Férfikar nyolc énekese mellett. Bartók férfikarai és az ezeket keretbe foglaló népzenék egy mesét alakítanak ki, egy férfiember életének állomásaira, lelki stációira kalandoznak el: az eszmélés, a gyengébb nemmel való találkozás, a küzdelem, a visszatekintés és a halál mérföldköveinél készített pillanatképeket merevítik ki, az állomások között pedig a felgyűjtött népzene késztet továbbgondolkodásra.

Bartók Béla méltán az egyik legismertebb magyar zeneszerző, aki sajátos zenei nyelvével kitörölhetetlen nyomott hagyott a 20. század zenetörténetében. Zongorára, zenekarra írt művei, valamint kamarazenéje mellett azonban kevéssé váltak ismertté férfikarai. Bartók mindössze hat ilyen művet komponált 1903-1935 között, amelyek a mai napig sem foglalhatták el méltó helyüket a világ koncerttermeinek repertoárjában, főképp a nyelvi és rendkívüli technikai komplexitásuk miatt. A Szent Efrém Férfikar célja a Bartók - Mozgásban című koncertszínházi előadással, hogy ezeket a kevéssé ismert remekműveket is élvezetesen, mindenki számára befogadható módon prezentálja.

A darabot Bubnó Tamás, Liszt-díjas, Érdemes művész koncepciója alapján alkotta meg a Szent Efrém Férfikar (Balázs Edgár, Bubnó Lőrinc, Bubnó Márk, Oláh Marcell, Papp Viktor, Rácz Ambrus és Tóth Péter), amelyben a mozgás elsősorban a szólamok és zenei anyagok láttatására szolgál, s ez időnként ötvöződik a népdalok tartalmi megjelenítésével.

Az előadást a Szent Efrém Férfikar 2021. március 25-én, Bartók születésének 140. évfordulóján mutatta be a Hagyományok Házában online közvetítés keretein belül. 2022. május 13-án, a 20 éves Szent Efrém Férfikar és Szokolay Dongó Balázs először adja elő a Bartók - Mozgásban produkciót élő közönség előtt.

 

Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma, NKA

 

Stáblista:

Közreműködik:

Szokolay Dongó Balázs

 

Szent Efrém Férfikar

Balázs Edgár

Bubnó Lőrinc

Bubnó Márk

Bubnó Tamás

Oláh Marcell

Papp Viktor

Tóth Péter

Rácz Ambrus

 

Rendezőasszisztens: Veres Borcsi

Hang: Kádár Mihály

Vetítés: Bubnó Lőrinc

Ruha: Schilling Kolos

Fotó: ODPictures Art Studio - Orbán Domonkos, Kertész Bálint

Színpadra állította: Bubnó Tamás

Producer: Bubnó Lőrinc

 

 

Ajánlatunk


Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Folytatódik Takács-Nagy Gábor sorozata! Még szerencse, hogy a két bécsi klasszikus, Haydn és Mozart szimfonikus életműve elegendő munícióval szolgál a karmester számára.

Molnár Ferenc azonos című regénye nyomán – zenés játék –

Kövess minket!


További ajánlataink


Joseph Haydn: A teremtés, Hob. XXI:2 Szép

Zeneakadémia, Nagyterem

A Haydneum – Magyar Régizenei Központ zeneakadémiai bérletének első hangversenyén A teremtést a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar szólaltatja…

IRIE MAFFIA Szép

MVM Dome

Az Irie Maffia 2025-ben ünnepli 20 éves fennállását, melyet egy hatalmas koncerttel tesznek emlékezetessé 2025. március 15-én, az MVM Dome-ban!

A magyar klasszikus rock történelem három ikonikus zenekara egy este egy helyen, az Edda 50. jubileumi műsorával. Bikini Republic Edda…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!