Program


Szalon Filmklub

Szalon Filmklub

Víg125 - dokumentum(játék)film 1. rész

Aktuális előadások





A frissen megnyílt Víg Szalonban beszélgetésekkel egybekötött vetítéssorozatot tervezünk a Víg125 film részeiből. Az egyes vetítések után az érdeklődők találkozhatnak a film alkotóival és szereplőivel.

A 4 részes film bemutatja a Vígszínház 1896-tól 2021-ig tartó 125 éves történetét, felvillantja a fontosabb fordulópontokat, az örömteli és fájdalmas pillanatokat. A kincset érő dokumentumokkal, soha nem látott archív felvételekkel, interjúkkal és előadásrészletekkel illusztrált filmben a kulisszák mögötti történeteket játékfilmes eszközökkel mesélik el az alkotók. A szereplők és a megszólalók között megtaláljuk a társulat egykori és mai tagjait, a főszereplő pedig maga az épület, vagyis a Vígszínház.

Az 1. részben megismerhetjük a Víg építésének és indulásának a körülményeit. Szó esik az első évtizedek sikereiről és nehézségeiről, a világháborúk, a gazdasági válság és a spanyolnátha járvány hatásairól.

A vetítés utáni beszélgetés résztvevői: Gajdó Tamás színháztörténész, Márkus Luca színész,
Wunderlich József színész, Paczolay Béla rendező és Kovács Krisztina dramaturg.


A játékfilmes jelenetekben a társulat színészei játszanak: Antóci Dorottya, Balázsovits Edit, Bölkény Balázs, Csapó Attila, Dengyel Iván, Dobó Enikő, Ertl Zsombor, Gyöngyösi Zoltán, Hegedűs D. Géza, Hegyi Barbara, Hirtling István, Horváth Szabolcs, Igó Éva, Józan László, Karácsonyi Zoltán, Kern András, Kopek Janka, Kövesi Zsombor, Kőszegi Ákos, Kútvölgyi Erzsébet, Lukács Sándor, Márkus Luca, Méhes László, Orosz Ákos, Puzsa Patrícia, Rudolf Péter, Stohl András, Szántó Balázs, Szilágyi Csenge, Telekes Péter, Waskovics Andrea és Wunderlich József.

Kövess minket!


További ajánlataink


GOURMET NIGHT

Etele Cinema

Gourmet Night - Gourmet vacsora prémium moziélménnyel
Készen állsz egy igazán exkluzív élményre? Október 17-én bemutatjuk az első Gourmet…

Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról - turné

Főnix Aréna, Veszprém Aréna, Papp László Budapest Sportréna, Audi Aréna, Pick Aréna, Lauber Dezső Sportcsarnok

Ez volt a zenészként népszerű Presser Gábor első színházi munkája, a darab pedig az első sikeres magyar rockmusical, mely utat…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!