Program


Stílusgyakorlatok

Stílusgyakorlatok

Stílusgyakorlatok avagy groteszk vígjáték megértő közönség részére a Stílusgyakornokok előadásában.
Írta: Raymond Queneau
Fordította: Bognár Róbert
Játsszák: Lajos Tamás, Kiss Sándor, Zorgel Enikő
Átdolgozta és rendezte: Venyige Sándor

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. június 22. szombat, 21:00

1 francia pasas 1947-ben fogta magát és írt 1 szatirikus, szürreális művet. Ezzel eddig semmi gond. Ám, amit a pasas írt, a Stílusgyakorlatok, olyan írói bravúr, melyben 1 azon történetet 99 különböző stílusú novellában dolgoz föl. Ennek a pasasnak Raymond Queneau a neve. De nevezzük is inkább őt 1szerűen: zseninek.

A Stílusgyakornokok Társulat – Queneau után nagyon szabadon! – 1 buszra való föl- és leszállás, lökdösődéssel tarkított utazás banális történetét 5lötte ki, ezt meséli el. 3 színész, 26 6ásos jelenetben, 50 különböző karakterben. Az 1000 arcú paródiagyűjteményből aztán mégis kigömbölyödik az, amiben ma élünk: a meg10edelhetetlen emberi ostobaság nevetséges teljessége. Azaz mi: magunk.

Az eredeti darab rendezője, Salamon Suba László 1x azt mondta: „Ha 1x a Stílgyakot már nem játsszák, sok embernek szomorú napja lesz.”

Ajánlatunk


A Vincze Tünde rendezte Magic Around Christmas – Karácsonyi Csodashow című műsorunkban nincs lehetetlen! Nincs olyan, ami ne valósulna meg! Ahogy a legnagyobb német költő, Johann Wolfgang von Goethe is írta kétszáz éve: „Bármihez, amit megtehetsz vagy megálmodsz... fogj hozzá! A merészségben zsenialitás, erő és varázslat rejlik.”

VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Kövess minket!


További ajánlataink


MÁV Szimfonikus Zenekar Szőke Tibor Mesterbérlet

MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A MÁV Szimfonikus Zenekar Szőke Tibor Mesterbérletével 4 alkalommal felemelő zenei élményekben lehet részük a MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében!

The Mystical Forces of Shaolin Kung Fu

Erkel Színház

Fény derül az ősrégi titokra…
Az elmúlt három évtizedben több mint 5 millió ember 5 kontinensen, több mint 6000…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!