Program


St.EFREM: Zseni születik I. | Liszt Ferenc és zenei öröksége

St.EFREM: Zseni születik I. | Liszt Ferenc és zenei öröksége

A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21.  több...

Aktuális előadások



Műsor:
Liszt Ferenc: II. magyar rapszódia – részlet
Liszt Ferenc: Requiem – Agnus Dei
Papp Viktor: Ukrán Requiem – Offertorium
Liszt Ferenc: Katonadal Goethe Faustjából
Szokolay Sándor: Három epigramma Janus Pannonius verseire
Liszt Ferenc – Bubnó Tamás: Rákóczi-induló
Liszt Ferenc – Dukay Barnabás: Pater noster
Liszt Ferenc: Über allen Gipfeln ist Ruh – Goethe versére
Bartók Béla: Est
Liszt Ferenc: Laudate Dominum

Közreműködik:

StEFREM:
Balázs Edgár
Bubnó Lőrinc
Bubnó Tamás
Oláh Marcell
Papp Viktor
Rácz Ambrus
Tóth Péter

Kovács Anna – zongora

A StEFREM széles repertoárjának alappillérei között találjuk a magyar zeneszerzők férfikarra írt darabjait: elsősorban Liszt, Bartók és Kodály műveit, valamint kortárs magyar mestereknek az együttes számára dedikált kompozícióit. A BMC Records gondozásában több lemez is készült, amely ezt a repertoárt örökíti meg.

A Zseni születik koncertsorozat a három legnagyobb magyar zenei mester férfikari munkássága előtt tiszteleg, így az sem a véletlen műve, hogy a hangversenyek éppen a szerzők születésnapján valósulnak meg. A koncertek programjának sajátossága, hogy a StEFREM szubjektív válogatásában társulnak a klasszikusok műveihez „örököseik”, azaz a 20-21. századi magyar zeneszerző-generációk kiváló és érdekes kompozíciói.

A budapesti StEFREM egy különleges hangzásvilágú vokális együttes. A többszörösen díjnyertes formáció rendszeresen koncertezik Európa-szerte Londontól Bukarestig, de felléptek már Afrikában, Indiában és Dél-Amerikában is. Olyan neves előadókkal dolgoztak együtt, mint Abeer Nehme, Victor Solomon és a King's Singers. 2002 óta 18 lemezük jelent meg. Gazdag és változatos repertoárjukban bizánci és klasszikus darabok, crossover átdolgozások és a capella popdalok egyaránt megtalálhatók.

Mester, Ön sörivókból félisteneket kíván kreálni ezekkel a művekkel? – kérdezte Lisztet némi szarkazmussal a lipcsei kiadója, amikor a zseniális komponista elküldte neki a Tizenkét férfikar című kórusciklusát. Azzal ne törődjön, csak jelentesse meg – válaszolta Liszt, aki élete végéig sokat és szívesen komponált férfikarokat, illetve férfikart is szerepeltető szimfonikus és kamaraműveket. Stílusa erősen hatott a fiatal Bartókra, és a mai, kortárs művekben is érezhető a liszti örökség. A StEFREM műsora az eredeti kompozíciók mellett ezeket a reflexiókat, átdolgozásokat mutatja be, nem mellőzve a zongorát sem.

A sorozat további koncertjei:
2024. december 16. 19:00 St.EFREM: Zseni születik II. | Kodály Zoltán és zenei öröksége
2025. március 25. 19:00 St.EFREM: Zseni születik III. | Bartók Béla és zenei öröksége

Kövess minket!


További ajánlataink


Kowalsky meg a Vega 2025 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László…

De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

A Gyáli Arany János Közösségi Ház és Városi Könyvtár Adventi programsorozatának keretén belül színpadán köszöntheti Zoránt, aki lélekemelő koncertjével varázsolja…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!