Villányi Sauska Pincészet
A tokaji birtokokkal is rendelkező Sauska a 2006-os évjárattal mutatkozott be Villányban, és bár a borok világában ritkán szokás „berobbanásról” beszélni, ezúttal ez történt. A birtok fiatal, energikus és hozzáértő, modern és mégis hagyománytisztelő csapata, Kúcs Gyula birtokigazgató vezetésével nagyszerű és összetéveszthetetlen világot hozott létre. A Sauska Sugár Péter által tervezett, természetbe illeszkedő épületegyüttese, az itt készülő „tiszta, koncentrált, gyümölcsös borok”, a gondosan kiválasztott, remek termőterületek révén a borászat rövid időn belül Villány egyik legjobbja lett. Komoly részt vállalt a sokáig felhagyott, nagyszerű adottságokkal bíró Ördögárok-dűlő újraélesztésében, és a klasszikus villányi „csúcsdűlők”, például a Kopár mellett nagy figyelmet fordít az eddig kissé elhanyagolt siklósi területek (Makár-dűlő) különleges adottságainak bemutatására.
A borokhoz illeszkedő menüsort az A38 Hajó chefje, Vipler György állította össze.
Vipler György 1964-ben született Keszthelyen. Pályáját szülővárosában kezdte, Kaposváron és Veszprémben folytatta, majd egy soproni étterem konyháján szerzett elismerést a helyi ínyencek között, főleg vadételeivel. Ezek után saját vállalkozásba kezdett Válluson, a Keszthelyi-hegységben, hogy később Budapesten folytassa munkáját a Carne di Hall és a Lou Lou éttermekben. 2007 óta az A38 Hajó chefje.
Az est vendége Kúcs Gyula, a villányi Sauska Pincészet birtokigazgatója.
MENÜSOR
Sauska Villányi Rozé 2009
Ropogós friss saláta, málnaecettel és bagettcsipsszel
Sauska Villányi Chardonnay 2008
Vajhal roston sütve fetasajttal és krémes burgonyapürével
Sauska Villányi Cuvée 13 2009
Fürj, bébi édesköménnyel és kuszkusszal
Sauska Villányi Cabernet Sauvignon 2009
Kékszőlős nyúlragu házi tésztával
Sauska Villányi Cuvée 7 2007
Bélszínszeletek zellerropogóssal tálalva