Program


Roma Hungaricum: Örökzöldek és klasszikusok másképpen (koncert)
2

Roma Hungaricum: Örökzöldek és klasszikusok másképpen (koncert)

A magyar kultúra világszerte ismert és elismert értékei között tartják számon a cigányzenét, amely nem azonos a cigányfolklórral: ez egy egyedülálló, előadói stílus, hangszerelés és hangzás. A magyar cigányzene ma olyan nemzeti és európai kulturális érték, amelyre méltán büszke Magyarország, s amelynek megőrzése és megújítása kiemelt feladat.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2013. augusztus 11. vasárnap, 20:00

A Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes e műfaj magas színvonalú képviseletét tűzte ki célul. 2012-ben alakult a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium támogatásával és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. működtetésével. A zenekar 19 tagját próbajáték során 55 jelentkezőből választotta ki a szakmai zsűri.

A muzsikusok átlag életkora 28 év. Valamennyien képzett zenészek, akik a Talentum Zeneművészeti Iskolában valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában szerezték zenei alapismereteiket.

A népzenén, cigányzenén és operett-részleteken kívül neves zeneszerzők – Liszt Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Hubay Jenő, vagy Farkas Gyula – darabjait játsszák.

Ajánlatunk


Tasnádi IstvánA fajok eredete Nézőművészeti Kft. A színészek improvizációinak felhasználásával írta: Tasnádi István

Az 1986-ban készült, kultikus családi rajzfilm színpadi változata feledhetetlen szórakozás az egész családnak!

Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg elhitte, hogy valóban létezik.

Kövess minket!


További ajánlataink


ByeAlex és a Slepp - SYMPHONIC Szép

Erkel Színház

Legyél te is része egy felejthetetlen zenei élménynek 2025 januárjában az Erkel Színházban, ahol ByeAlex és a Slepp egy varázslatos…

Bagossy Brothers Company

MVM Dome

A közönségcentrikus, energikus koncertjeiről ismert csapat 2025 kora tavaszán ismét visszatér az MVM Dome falai közé, hogy egy újabb, erre…

Bertolt Brecht-Hanns Eisler Galilei élete Fordító: Ungár Júlia "GALILEI Új kor születik, amiben öröm lesz élni.  SARTI Aha. Remélhetőleg a…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!