Program


Rejtélyes történelem - Dózsa György: mítosz és valóság

Rejtélyes történelem - Dózsa György: mítosz és valóság

A Rejtélyes történelem című sorozat kevésbé ismert, vagy ismertnek vélt, de sokszor tévhitekkel övezett történeti esemény nyomába eredve vizsgálja a magyar múlt egyes kérdéseit. A program házigazdája Katona Csaba történész, a Magyar Nemzeti Levéltár Országos Levéltárának munkatársa, aki minden témát egy meghívott történésszel jár körbe és mutat be a közönségnek.

Aktuális előadások



Székely, avagy Dózsa György neve 1514-ben vált ismertté, igaz, lázadása múló epizódnak bizonyult. Az, hogy később kultusza alakult ki, jórészt Márki Sándor történésznek köszönhető, aki először 1883-ban hívta fel a figyelmet Dózsára. A második világháború után kialakuló egypártrendszerben személye fokozottan előtérbe került, része lett az akkori hivatalos kánonnak, személye és tettei emlékezetére rárakódott a korszak ideológiája. A beszélgetés Dózsa György valós történeti szerepét és a róla kialakult/kialakított mítoszokat vizsgálja.

Meghívott vendég: C. Tóth Norbert történész

Helyszín: Testőrpalota, Vetítőterem

Kövess minket!


További ajánlataink


Elindul színházunk Vígjátszóház programja, melyre várunk minden játszani és kalandozni vágyó 6-10 éves gyereket a Házi színpadon, melyre a Pannónia…

Nosztalgia anyának, apának, nagyinak – újdonság a babáknak, játék a családnak! Ajánlott életkor: 1,5 – 3,5 évesek

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!