Program


Radnóti és korunk
2

Radnóti és korunk

A megszokottól eltérő irodalmi estet vers, próza és zene egyedi párbeszéde alkotja. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi előadásmódja teszik a produkciót igazán egyedivé.

Aktuális előadások



Egy rendkívül különleges, szuggesztív Radnóti Miklós-estet hozott létre két kiváló színész: Mácsai Pál Kossuth-díjas és Fullajtár Andrea Jászai Mari-díjas művészek, valamint három fantasztikus muzsikus: Dés László Kossuth-díjas szaxofonművész–zeneszerző, Dés András, a fiatal zenész generáció egyik legelismertebb ütőhangszeres művésze és Lukács Miklós cimbalom művész.

A megszokottól eltérő irodalmi estet vers, próza és zene egyedi párbeszéde alkotja. A művészeti ágak átjárhatósága, a művészek egyedi előadásmódja teszik a produkciót igazán egyedivé.
A zenei improvizációk a prózában, versben elhangzott gondolatokat folytatják, hangsúlyozzák, reflektálnak azokra.
Az esten Radnóti Miklós versein, Radnóti és Gyarmati Fanni naplórészletein, korabeli írásokon, dokumentumokon kívül a költő kortársainak írásai is szerepelnek, mind olyanok, amelyek fókuszálnak Radnóti életéhez, munkásságához, valamint kapcsolódnak a mostani korhoz, mindez érdekfeszítő, megrázó, nem mindennapi összeállításban és az előadóművészek érzékeny tolmácsolásában.

Az est anyagát összeállította: Ferencz Győző
Az est anyagát szerkesztette: Dés László és Mácsai Pál

Közreműködők
Fullajtár Andrea – színművész
Mácsai Pál – színművész
Dés László – szaxofonművész, zeneszerző
Lukács Miklós – cimbalomművész
Dés András – ütőhangszerek

Időtartam: 100 perc szünet nélkül

Kövess minket!


További ajánlataink


Az ország legtapasztaltabb protokoll szakembere azokról az illemszabályokról beszél, amik megkönnyítik a hétköznapi együttélésünket, de az üzleti életben is előnyünkre…

TVRTKO a Föld körül

Országosan

Vujity Tvrtko új estje rengeteg kalanddal, hatalmas optimizmussal és motivációval, valamint a legyőzhetetlenség erejével. Egy világgá ment riporter elképesztő élete…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!