Program


Primavera '22 - A trubadúr

Primavera '22 - A trubadúr

Csokonai Színház, Debrecen
Giuseppe Verdi: A trubadúr
2022. május 16., 19:00, Eiffel Műhelyház

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 16. hétfő, 19:00

A Magyar Állami Operaháznak mint nemzeti intézménynek rangjából és helyzetéből fakadó kötelessége a vidéki és határon túli magyar operajátszás támogatása. E felismerés hozta létre 2013-ban a Primavera-sorozatot: egy héten át vidéki operatársulatok friss bemutatói váltják egymást az Erkel Színházban. 2019-ben változásra kényszerültünk, de a késztetés végül „jó helyre” vitte a vidéki társulatok ügyét: a nehezen promotálható darabok az Eiffel Műhelyházba és az Erkel Színházba kerültek. Néhány év kihagyás után ugyanott folytatjuk a Primaverát, ahol teli nézőtér előtt, légkondicionált körülmények között, ám igazi fesztiválhangulatban folyhat a vendégjáték-sorozat.


Librettó: Salvadore Cammarano
Díszlet- és jelmeztervező: Matyi Ágota
Rendezőasszisztens: Homonna Nóra
Karigazgató: Gyülvészi Péter

Rendező, világítástervező: Gemza Péter

Luna gróf: Kálmándy Mihály
Leonora: Ádám Zsuzsanna
Azucena: Gál Erika
Manrico: Riccardo Massi
Ferrando: Gáspár István
Ines: Kuczmog Klaudia
Ruiz: Grega Csaba
Hírnök: Böjte Sándor
Egy öreg cigány: Wagner Lajos

Közreműködnek a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara és a Lautitia Kóruscsalád tagjai, valamint a Debreceni Egyetem ZK Magánének Tanszék hallgatói.

Vezényel Ács János.

Kivételes szereposztással állítja színpadra a Csokonai Színház Verdi népoperai trilógiájának középső részét, A trubadúrt. A 15. századi Spanyolhonban játszódó történet olyan fordulatokkal rántja magával a nézőt, amilyeneket a legjobb sorozatok is megirigyelnének. Egy polgárháború kellős közepén találjuk magunkat, ahol a két ellentétes tábor hadvezérei egyetlen nőbe szeretnek bele, mégpedig halálosan. Nem is sejtik, hogy a szerelmen és a gyűlöleten kívül más is összeköti őket. Rettenetes titok rejlik a mélyben. A produkció gyönyörű jelmezei és díszlete mind azt szolgálják, hogy a borzalomtól, őrülettől, féltékenységtől és szerelemtől megtépázott szereplőket kísérve, Verdi zseniális, hömpölygő zenéjének segítségével eljussunk a katarzisig.

Ajánlatunk


Giacomo Puccini BOHÉMÉLET Opera négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Egy letűnt korszak lenyomata, amely ma is érvényes tükröt tart elénk: hőseink áldozatok, megváltást keresők, megbocsátásra képtelen tévelygők, szerelemre vágyók, összeesküvők és megalkuvók. De mindegyikükben ott él a remény a szellem és lélek felemelkedésében.

Kövess minket!


További ajánlataink


De Profundis - Fülei Balázs zongoraestje

Zeneakadémia, Nagyterem

A Liszt Ferenc-, Artisjus és Junior Prima díjas zongoraművész, Fülei Balázs "De Profundis" koncertjén Chopin, Beethoven, Bartók, Messaiaen és Liszt…

A Mindenható Alföldi Róbert bőrébe bújva eljön, hogy bemutassa az aktualizált Tízparancsolatot. Isteni végjáték, a Kultúrbrigád produkciója a RaM-ArT Színházban!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!