Program


Phaedra, te dög
7

Phaedra, te dög

A mostohafiába beleszerető Phaedra története a görögöktől egészen napjainkig foglalkoztatja az alkotókat, akik más és más megközelítésekből teszik fel a kérdéseiket a történet kapcsán: hogyan szeretünk? Mi történik, ha nem szeretnek minket? Merre tart az ember az életében, a világban?

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 6. csütörtök, 20:00

Szurdi M.-Kalász B.-Vass Sz: Phaedra, te dög
Út Csoport produkció

A nagy hősök ideje lejárt. Szétszakadozik a rend.

A mostohafiába beleszerető Phaedra története a görögöktől egészen napjainkig foglalkoztatja az alkotókat, akik más és más megközelítésekből teszik fel a kérdéseiket a történet kapcsán: hogyan szeretünk? Mi történik, ha nem szeretnek minket? Merre tart az ember az életében, a világban?

A Phaedra, te dög című előadás a fizikai színház eszközeit hívja segítségül, hogy meséljen egy olyan utópisztikus világról, ahol az életbe kapaszkodás utolsó kísérletei pusztán a primer vágyakra korlátozódnak. Ahol a szerelem az elmúlásból fogan, a vágy félelemből születik.

Hiszen a test akkor is beszél, amikor a szavak már keveset mondanak.

Rendező: Hojsza Henrietta
Dramaturg: Vass Szandi
Rendező asszisztens: Farkas Szilárd Ferenc
Játsszák: Fórizs Dániel, Nagyabonyi Emese, Szakács Tibor, Sztárek Andrea,Timkó János, Xantus Barbara

Az előadás hossza: kb. 80 perc

Fotó: Vass Szandi

Ajánlatunk


A Magyar Állami Népi Együttes zenekarát – hazánkban szinte utolsóként – olyan kiváló cigány muzsikusok is alkotják, akik képesek a városi cigányzene nagy múltú hagyományait még interpretálni, itt a XXI. század elején. A tánckoncert helyszíne egy szimbolikus tér: koncertterem, étterem, bár, falusi kocsma stb. Az előadás zenei szövetében a népzene mellett helyet kap a hagyományos városi cigányzene, a magyar nóta és a csárdás, valamint a jazz és az etnikus cigány világzene is. Felmutatva mindazt a zenei virtuozitást és repertoárgazdagságot, mely a magyar cigánymuzsikusok unikális jellemzője. A nagy ívű zenei tablót táncjelenetek teszik még változatosabbá, színesebbé.

Kövess minket!


További ajánlataink


A Drezdai Staatskapelle nemcsak a világ egyik legrégebbi zenekara, de az egyik legjobb is. A Müpába új művészeti vezetőjük, a…

Álom, álom, édes álom

Budapesti Operettszínház

Budapesti Operettszínház művészei hagyományosan minden évben nagyszabású gálaműsorral ünneplik október 24-ét, Magyar Operett Napját.

Az abszurd közegben megelevenedő mese Don Quijotéról, a búsképű lovagról szól, aki addig álmodozott egy szebb és jobb világról, amíg…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!