Program


PASZTORÁL ÉS ÜNNEPÉLY - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - E/5

PASZTORÁL ÉS ÜNNEPÉLY - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - E/5

Apollón és Dionüszosz, az idill és féktelen ünnepély: efféle ellentétpárokkal lehetne jellemezni Beethoven két szimfóniáját, a Hatodikat és a Hetediket. Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának negyedik estjén a „prométheuszi” korszakában járó komponista műveit halljuk.

Aktuális előadások



MŰSOR

Beethoven: VI. (Pasztorál) szimfónia
Beethoven: VII. szimfónia

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor
 
Apollón és Dionüszosz, az idill és féktelen ünnepély: efféle ellentétpárokkal lehetne jellemezni Beethoven két szimfóniáját, a Hatodikat és a Hetediket. Előbbi a természetfestő muzsika egyik legcsodásabb példája, amelyben madáréneket, patakcsobogást, pásztorkürtöt hallunk. A másik, amelyet Richard Wagner sokat idézett megjegyzése nyomán „a tánc apoteózisának” neveznek, a maga idejében hangos sikert aratott a császárvárosban. Ebben hallható a népszerű Allegretto is, amelyet már az ősbemutató közönsége is visszatapsolt, és olykor elhangzik önálló műsorszámként is. Takács-Nagy Gábor Beethoven-sorozatának negyedik estjén a „prométheuszi” korszakában járó komponista műveit halljuk.

Kövess minket!


További ajánlataink


Liszt: Szent Erzsébet legendája - A Liszt Ünnep nyitókoncertje / LISZT ÜNNEP 2024 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Liszt Ferenc "Szent Erzsébet legendája" oratóriumával indul a 2024-es Liszt Ünnep. Magával ragadó nyitókoncert a klasszikus zene kedvelőinek!

Amélie Csodálatos Élete

Erkel Színház

Amelie csodálatos élete filmzenei est a Grammy díjra jelölt Claudio Constantini és zenekara előadásában! - 24 évet vártunk rá!

Bereményi Géza: Kelet-nyugati pálaudvar „Lábjegyzet egy jövőbeli történelemkönyvből” Előadják: Orosz Ákos, Tóth András, Zoltán Áron

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!