Program


Odze György-Volt egyszer egy Malév

Odze György-Volt egyszer egy Malév

-A Malév, mint „brand” – nem is a történelem, hanem a kérdés, hogy mitől lett a Malév a szocialista világ legszínvonalasabb (szakemberek által is elismert) légiközlekedési vállalata?
 több...

Aktuális előadások



-A „borzalmas” hetvenes évek, a sorozatos balesetek. Véletlenek vagy törvényszerűség? A városnevek: Koppenhága, Kijev, Beirút, Budapest, Bukarest. A Malév elveszítette flottája negyven százalékát, összehasonlítva azt jelenti, mintha az Air France ötven gépét érte volna szerencsétlenség. Személyes élményeim, a repülőtéren töltött évek. 1975, az igazi dráma, a bejrúti tragédia. A világ egyetlen olyan légiszerencsétlensége, amit nem követett hivatalos vizsgálat. Mi volt a háttérben? Negyven év nyomozásának története.

-A „összeomlás” – Politikai rövidlátás, szakmai hibák, vagy a hagyományos polgári repülés megváltozása? Ehhez is egy személyes elem: Pekingben tanúja voltam a kudarcba fulladt Hainan Airlines-Malév együttműködési tárgyalásoknak. Talán ez lett volna a mentőöv?

Az előadóról néhány szóban:

Odze György-Író, műfordító
1983 és 1988 között a Delhi Magyar Kulturális Intézet igazgatóhelyettese, majd a Magyar Tudományos Akadémia sajtófőnöke. 1994 és 1999 között a londoni nagykövetség sajtótanácsosa, később Pekingben a külképviselet vezető diplomatája.
Újságírást és kommunikációt tanított a Szegedi Tudományegyetemen. 2005 és 2007 között külügyi szóvivő, kommunikációs vezető. Számos könyve, műfordítása és újságcikke jelent meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


GOURMET NIGHT

Etele Cinema

Gourmet Night - Gourmet vacsora prémium moziélménnyel
Készen állsz egy igazán exkluzív élményre? Október 17-én bemutatjuk az első Gourmet…

Az ország legtapasztaltabb protokoll szakembere azokról az illemszabályokról beszél, amik megkönnyítik a hétköznapi együttélésünket, de az üzleti életben is előnyünkre…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!