Program


„Néztem az arcot, mely mindent látott.” - Márai és a művészetek

„Néztem az arcot, mely mindent látott.” - Márai és a művészetek

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadásokon kivetített képek, dokumentumok és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív zenei kísérete segíti elő az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.

Aktuális előadások



A rendkívüli intellektusú író életében és alkotásaiban kulcsszerepet játszottak az egyes művészeti ágak. Moziba, kiállításokra járt, a múzeum idehaza és száműzetésben egyaránt vonzotta őt. Mindenről véleményt formált, Michelangelo remekműveiről éppúgy, mint arról a fotóról, amin egy tigris fogat húz. Zenével kapcsolatos, ellentétes érzéseket kifejező írásai az est érdekes színfoltjai lesznek.

Közreműködnek:

Mészáros Tibor történész

Hirtling István színművész

Tárkány-Kovács Bálint cimbalomművész

Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a megszokottól eltérően az előadást a Budapesti Történeti Múzeumban tartjuk meg. (1014 Budapest, Szent György tér 2.)

Kövess minket!


További ajánlataink


A Tesztoszteron ironikus és humoros látlelet a nemek közti különbségekről és azonosságokról, frusztrációkról és félelmekről, magunkkal hozott és öntudatlanul is…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!