Program


NÉPEK HIMNUSZA - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - SZ/3

NÉPEK HIMNUSZA - Beethoven / Takács-Nagy Gábor - SZ/3

A IX. szimfóniát nem túlzás az európai zene legjelentősebb remekművének jellemezni, amely végigkísérte nagy veszteségeinket és győzelmeinket: a wagneri összművészet egyik ihletforrása, a szabadság himnusza, sokak számára a berlini fal leomlásának kísérőzenéje. Egyesek egy öntörvényű zseni megnyilatkozását, mások a közös szellem erejét hallják benne.  több...

Aktuális előadások



MŰSOR

Beethoven: IX. szimfónia

KÖZREMŰKÖDIK

Rácz Rita - szoprán, Schöck Atala - alt, Brickner Szabolcs - tenor, Kovács István - basszus, Nemzeti Énekkar (karigazgató Somos Csaba)

VEZÉNYEL

Takács-Nagy Gábor
 
A IX. szimfóniát nem túlzás az európai zene legjelentősebb remekművének jellemezni, amely végigkísérte nagy veszteségeinket és győzelmeinket: a wagneri összművészet egyik ihletforrása, a szabadság himnusza, sokak számára a berlini fal leomlásának kísérőzenéje. Egyesek egy öntörvényű zseni megnyilatkozását, mások a közös szellem erejét hallják benne. Az első hangok a „semmiből teremtés” mágikus aktusát, az utolsó ütemek a mindenség önfeledt ünnepélyét jelenítik meg. Takács-Nagy Gábor Beethoven-ciklusának utolsó hangversenyén ragyogó hazai énekszólistákat hallunk a szimfónia grandiózus kórustételében, zenekarunkat pedig a Nemzeti Énekkar egészíti ki. Ismerjük a történetet a siketen vezénylő zeneszerzőről, akit az ősbemutatón odafordítottak a tapsoló közönségnek: ez egy radikális újító darabja, amely máig feltüzeli a hallgatót.

Kövess minket!


További ajánlataink


Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!