Program


"Nálatok laknak-e állatok?" - Családi séta a Budavári Palotanegyedben - felnőtt kísérőjegy
4

"Nálatok laknak-e állatok?" - Családi séta a Budavári Palotanegyedben - felnőtt kísérőjegy

Nálatok laknak-e állatok? Mert nálunk, a Budavári Palotanegyedben, igen! Sárkányok, oroszlánok, vadászkutyák, lovak, sólyom, holló, nyuszi, őzike és szarvas. Vajon hol találhatjuk meg őket, és rajtuk kívül laknak-e még állatok a budai Várban? Gyűjtsük össze együtt földön, vízben és levegőben az állatábrázolásokat, és közben mesék, játékok segítségével ismerjük meg a hozzájuk fűződő legendákat és érdekes történeteket!

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A budai Vár terei a gyermekek, a szülők és a nagyszülők számára is izgalmas felfedeznivalókat kínálnak. A Budavári Palotanegyedben sétálva állatok hadával találkozhatunk, akik már a századforduló óta a Vár megbecsült lakói. Történetük követte a Palotanegyed viharos és fényes időszakait, sokuk ideiglenesen el-, majd visszaköltözött, de számuk az évtizedek alatt folyamatosan gyarapodott: hol büszkén védve a kapukat, hol fáradhatatlanul széttárt szárnnyal, vagy alig észrevehető aprócska termetükkel, de mindig kíváncsi tekintettel fürkészve a páratlan panorámát és a budapestiek életét. Sétánk során az ő nyomukba eredve megtudhatjuk, hogy kikről kapta nevét az Oroszlános udvar, mit keres a szökőkútban egy hatalmas harcsa, miért olyan különlegesek a csikósok, miért szerepel egy nőalak a magyar Trevi-kútként is emlegetett Mátyás kútján, és kik vannak még ott álruhában. A Szent György-legendából pedig kiderül, hogy legyőzhető-e egy sárkány. Mindeközben összeszámoljuk, hányféle elhelyezésben és anyagból formálták meg ezeket a különleges lakókat, a séta végére pedig minden résztvevő elkészítheti a saját „állati lelőhelyek”-térképét!

INDULÁS: Oroszlános udvar (1014 Budapest, Szent György tér 2.) 
ÉRKEZÉS: Halászó gyerekek kútja (1014 Budapest, Szent György tér 2.)
IDŐTARTAM: 60 perc

Jó tudni 

• kültéri program
• 7-11 éveseknek ajánlott (A programot ennek megfelelően alakítottuk ki, kérjük, hogy az ilyen korú gyermekek számára váltsanak sétajegyet!)
• kérjük, hogy a gyermek felnőtt kísérővel érkezzen (1 gyermeket 1 felnőtt, 2 vagy annál több gyermeket maximum 2 felnőtt kísérhet)
• a megadott időpontban indulunk, a későn érkezőket nem áll módunkban megvárni
• rossz időjárás (például esőzés) esetén is megtartjuk
• macskaköves utakon, lépcsőkön közlekedünk, a séta nem akadálymentes
• megfelelő cipő viselését javasoljuk 

Ajánlatunk


DESH tündérmesébe illő története a magyar zeneipar egyik legizgalmasabb színfoltja, aki a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok keretében, 2024. október 4-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban lép fel.

Richardnak valami hiányzik a munkahelyére való mindennapi ingázáson és a családi életen túl. Mígnem egy szép napon, hazafelé tartva a vonatablakból észrevesz egy titokzatosan vonzó, fiatal nőt...

Kövess minket!


További ajánlataink


Kowalsky meg a Vega 2025 Szép

Papp László Budapest Sportaréna

A Kowalsky meg a Vega zenekar a 2025-ös év koncertszezonját egy fergeteges nagykoncerttel nyitja meg február 8-án, a Papp László…

Cinefonic 2024 ráadás

Budapest Kongresszusi Központ

Cinefonic Ráadás! A Budafoki Dohnányi Zenekar legendás filmzene koncertje a BKK-ban december 1-jén vasárnap 19:30-kor. Ne maradj le te sem!

musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!