Program


Modern Art Orchestra: Soundtracks feat. Dés László

Modern Art Orchestra: Soundtracks feat. Dés László

A Modern Art Orchestra fennállása óta sokszor járult hozzá magyar filmek és színházi előadások hangsávjához, kísérőzenéjéhez, Dés Lászlóval pedig balettzenét is alkottak. A zenekar több neves tagja zeneszerzőként is maradandót hozott létre a műfajban.

 több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 29. szerda, 20:00

A MAO ezúttal az alkalmazott zeneszerzés skatulyájába tett műveket gyűjti csokorba, mert ezek bizony a maguk lábán is megállnak, nyilvánvaló, hogy érdemes őket koncerten is felidézni. A zenekar online albumai között például negyedik éve ott szerepel a Curtiz – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot című film eredeti zenéje, Subicz Gábor munkája. Ő hangszerelte az Ópiumkeringő című, Karádyt megidéző előadás zenéjét is. Bacsó Kristóf ugyancsak több sikeres filmet jegyez eredeti zeneszerzőként: Pacskovszky József rendező a Duna Televízónak készített Herczeg Ferenc-feldolgozásokat, ezek közül a Majdnem menyasszony idén, a Kék Róka tavaly került képernyőre. Bacsó a 2017-ben készült Pacskovszky rendezte mozifilmnek, a Tökéletes gyilkosnak is zeneszerzője volt, ebből is felhangzik egy áthangszerelt téma ezen az estén, és új felfogásban hallhatjuk tőle édesapja, Bacsó Péter utolsó nagyjátékfilmjének, a Majdnem szűznek is egyik témáját.

A balett műfajában önálló előadást is létrehozott a zenekar: 2017-ben mutatták be az Erkelben A vágy villamosa című darabot, melynek zeneszerzője Dés László, koreográfusa Venekei Marianna volt. Ennek az előadásnak a zenéjéből most szvitet állítottak össze, ez adja a színházi- és filmzenei est gerincét. Dés, a színház- és filmtörténetben megkerülhetetlen dalszerző néhány népszerű szerzeményét ugyancsak erre a koncertre készülő, új hangszerelésekben hallhatjuk, amelyeket a zenekar állandó tagjai dolgoznak ki. Számíthatunk egyebek között Fekete-Kovács Kornél egy Dimenzió-feldolgozására és a felejthetetlen Nagy utazás főtémájára, amelynek Bacsó Kristóf ad új megjelenési formát. Dés László szaxofonszólistaként is közreműködik a koncerten.

Közreműködik:

Modern Art Orchestra
Dés László - szaxofon

Az asztalfoglalás a jegyvásárlás során automatikusan megtörténik.
Páratlan számú ülőhely foglalásánál előfordulhat, hogy az asztalt meg kell osztania másokkal.
Vacsoravendégeinknek 19 órai érkezést javaslunk.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!

Telefon: +36 1 216 7894

Ajánlatunk


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Kövess minket!


További ajánlataink


Lajtha Fesztivál

Lajtha Ház, Bicske

Komoly- és népzenei koncertek, filmkülönlegességek és családi programok várják a közönséget szeptember 6-8. között a magyar géniusz emlékének szentelt Lajtha…

S/ALON BUDAPEST

Papp László Budapest Sportaréna

A lenyűgöző otthonok ragyogó világa három napra ismét kézzelfogható közelségbe kerül. A S/ALON BUDAPEST immár hatodik alaklommal hozza el a…

„mindig rohantam az uccán, nyitott szemmel a fényben és zajban” / Irodalmi séta Radnóti Miklós Budapestjén Juhász Annával

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!