Program


Modern Art Orchestra adventi koncertje-Szőke Nikoletta&Hont Lilla - Ünnep a Budavári Palotanegyedben

Modern Art Orchestra adventi koncertje-Szőke Nikoletta&Hont Lilla - Ünnep a Budavári Palotanegyedben

Ugyan a Modern Art Orchestra (MAO) egyik korai lemeze is egy karácsonyi darab, ezen a kétrészes koncerten a hangsúly nem csak a karácsonyi ünnepkörre esik, hanem a hitélményt általában megragadó zenéket is megszólaltat.  több...

Aktuális előadások



Így például a múlhatatlan kedvenc, a Messiás egy részlete és egy másik Händel-feldolgozás, valamint egy Johann Sebastian Bach-hommage is felhangzik az első részben, amely az európai klasszikus zene jegyében áll.

A Modern Art Orchestra régóta módszeresen ülteti át saját nagyzenekari, improvizatív közegébe a különböző korok mesterműveit. Egyik legnagyobb vállalkozásuk ezen a téren a Via Crucis című Liszt-oratórium új formába öntése, amelyet két részlet erejéig itt is felidéznek. Az első rész, melyben a nagyreményű, fiatal szoprán, Horti Lilla közreműködik, Ellington „Sacred Music” című szvitjének egy tételével zárul.

A koncert második felében a hagyományosabban jazzes repertoár kerül előtérbe, ennek megfelelően szólistája a kiváló jazzénekesnő, Szőke Nikoletta lesz. A leggyakrabban hallott dalok közül a Mel Tormé-féle Christmas Song csendül fel, ám emellett inkább a jazzben meghonosodott magyar és amerikai örökzöldeket hozza közel a közönséghez a koncert, kiegészítve a zenekar saját szezői gárdájának darabjaival, hangszereléseivel.

 

VIP Sabrage és warm up szolgáltatás

Élvezd a koncert előtti pillanatokat egy kis kényeztetéssel a Főőrség éttermében!

 

A csomag tartalma:

2 pohárpezsgőt vagy 100% rostos üdítőt

ínycsiklandó sajt-sonka tál

látvány sabrage pezsgőbontás

hely foglalása a koncert teremben

 Mi az a sabrage?

 

A francia hadseregben szolgáló huszárok híresek voltak bátorságukról és különleges megjelenésükről. A sabrage ebben a környezetben alakult ki, a huszárok technikája később fontos eseményeken és katonai ünnepségeken is elterjedt. A sabrage egy hagyományos pezsgőbontási módszer, amely során egy speciális sabrage karddal vagy pengével vágják le a pezsgő/champagne palack nyakát. Ez a gyakorlat eredetileg a francia huszárok között vált népszerűvé a 19. században látványossága és eleganciája miatt.

 

Találkozási pont: Főőrség Étterem és Kávéház, bejárat, 17:30!

Kövess minket!


További ajánlataink


Dohnányi bérlet 2024-25/2. – Táncvarázs

Zeneakadémia

Fedezd fel a lengyel, magyar és orosz zene világát! Bacewicz, Lutoslawski, Weiner és Rachmaninov művei izgalmas, drámai pillanatokkal és népzenei…

Random Trip - Előszilveszter Szép

Várkert Bazár

Jó pár éve hagyománnyá vált, hogy az előszilveszteri bulit a Random Trip rendezi a Várkert Bazárban. Most sem lesz ez…

Charlie zenész, trombitás: a rock, a jazz, a blues, a soul és a funky jellegzetesen rekedt hangú előadóművésze. Pályafutása során…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!