Program


Micro-Folie: Salvador Dalí és a szürrealizmus univerzuma

Micro-Folie: Salvador Dalí és a szürrealizmus univerzuma

Dalínak már a személye is műalkotás volt” - fogalmazta meg Luis Gordillo spanyol festőművész. Salvador Dalí a művészettörténet egyik legismertebb alakja, aki nemcsak kiemelkedő festőművész volt, hanem zseniális marketingszakember is: „én nem vagyok szürrealista, hanem én vagyok a szürrealizmus maga” - mondta.  több...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Aktuális előadások



Dalínak már a személye is műalkotás volt” - fogalmazta meg Luis Gordillo spanyol festőművész. Salvador Dalí a művészettörténet egyik legismertebb alakja, aki nemcsak kiemelkedő festőművész volt, hanem zseniális marketingszakember is: „én nem vagyok szürrealista, hanem én vagyok a szürrealizmus maga” - mondta. A szürrealizmus az első világháború utáni korszak jellegzetes irányzata, ám a kortárs képzőművészetre gyakorolt hatása mindmáig fontos és releváns. Kik és mik voltak Dalí inspirációi? Miért épp - a teljesség igénye nélkül - a baguette, a tojás és a rinocérosz váltak a művész jellegzetes, vissza-visszatérő motívumaivá? Mi köze volt a festőművésznek Yoko Onóhoz? Hogyan hatott a szürrealista mozgalomra Sigmund Freud munkássága és vajon mit jelentett a paranoia-kritikának nevezett módszer? Az előadás egyik apropója a szeptember elején megnyílt Szürrealizmus kiállítás a Centre Pompidou-ban.

Előadó: Bán Blanka. Az előadás nyelve magyar.

Pour le peintre espagnol Luis Gordillo, « Dalí était une œuvre d'art à part entière ». Salvador Dalí est l'une des figures les plus célèbres de l'histoire de l'art. Il n'était pas seulement un peintre exceptionnel, mais aussi un brillant génie du marketing : « Je ne suis pas un surréaliste, je suis le surréalisme moi-même », disait-il. Le surréalisme est un mouvement caractéristique de l'après Première Guerre mondiale, mais son influence sur l'art contemporain est toujours importante et pertinente aujourd'hui. Qui et quelles étaient les inspirations de Dalí ? Pourquoi, en particulier, et sans vouloir être exhaustif, la baguette, l'œuf et le rhinocéros sont-ils devenus les motifs récurrents de l'artiste ? Quel est le rapport entre le peintre et Yoko Ono ? Comment le mouvement surréaliste a-t-il influencé l'œuvre de Sigmund Freud et que signifie la méthode dite de la critique de la paranoïa ? A l’occasion de la grande expositionSurréalisme qui vient tout juste d’ouvrir ses portes au Centre Pompidou à Paris, Blanka Bàn consacrera une séance Micro-Folie à l’icône du surréalisme.La conférence se déroulera en hongrois, présentée par Blank Bán.

Kövess minket!


További ajánlataink


Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!