Program


Micro Folie | Mitológia, karnevál vagy blaszfémia: az OIimpiai Játékok megnyitója a Mona Lisától a k

Micro Folie | Mitológia, karnevál vagy blaszfémia: az OIimpiai Játékok megnyitója a Mona Lisától a k

A 2024-es nyári Olimpiai Játékok párizsi megnyitója nagy visszhangot keltett világszerte. Volt, aki szerint a francia kulturális örökséget autentikusan pajzán gall humorral közelítették meg a szervezők, mások szerint a blaszfémia határát súrolták a látottak. Az előadáson egy művészettörténésszel együtt bontjuk ki a megnyitó által megidézett kulturális referenciákat a fejveszett Marie-Antoinette-től a francia polgárság léghajók iránti szenvedélyén át a legbotrányosabb mozdulatig,…  több...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Aktuális előadások




A 2024-es nyári Olimpiai Játékok párizsi megnyitója nagy visszhangot keltett világszerte. Volt, aki szerint a francia kulturális örökséget autentikusan pajzán gall humorral közelítették meg a szervezők, mások szerint a blaszfémia határát súrolták a látottak. Az előadáson egy művészettörténésszel együtt bontjuk ki a megnyitó által megidézett kulturális referenciákat a fejveszett Marie-Antoinette-től a francia polgárság léghajók iránti szenvedélyén át a legbotrányosabb mozdulatig, ami csak azért nem járta be a világsajtót, mert rejtve maradt a Szajna hullámai alatt.

Magyarul: október 30-án 18.30 órakor
Franciául: november 6-án 18.30 órakor

Mi az a "Micro-Folie"?

A legnagyobb francia és nemzetközi kulturális intézmények többezer digitalizált műalkotása - festmények, szobrok, színházi előadások stb. - egy külön erre a célra tervezett térben, tematikus workshopok keretében kerül bemutatásra a Francia Intézetben. A Micro-Folie olyan francia gyűjtemények között válogat mint a Louvre, az Orsay Múzeum, a Pompidou Központ, a Versailles-i kastély, az Avignoni Fesztivál vagy a Párizsi Opera.

La cérémonie d'ouverture des Jeux olympiques d'été de 2024 à Paris a fait sensation dans le monde entier. Certains ont dit que les organisateurs avaient abordé le patrimoine culturel français avec un véritable sens gaulois de l'humour coquin, d'autres ont jugé que ce qu'ils ont vu frôlait le blasphème. Nous dévoilerons avec une historienne de l'art les références culturelles évoquées lors de l'ouverture. De Marie-Antoinette sans tête à la passion de la bourgeoisie française pour les montgolfières, en passant par le geste le plus scandaleux qui n'a échappé à la presse mondiale que pour être resté caché sous les flots de la Seine, nous aborderons tous les aspects culturels de l'événement.

En hongrois : le 30 octobre à 18h30
En français : le 6 novembre à 18h30

Qu'est-ce que la "Micro-Folie" ?

Une expérience muséales pour les jeunes et les moins jeunes à travers des ateliers culturels, artistiques et pédagogiques.

Des milliers d'œuvres d'art numérisées - peintures, sculptures, représentations théâtrales, etc. - provenant de grandes institutions culturelles françaises et internationales sont présentées dans un espace immersif à l'Institut français, dans le cadre d'ateliers thématisés. Parmi les collections françaises présentées dans la Micro-Folie, on compte celles des Musée du Louvre, Musée d’Orsay, Musée du quai Branly, Centre Pompidou, Château de Versailles, Grand palais, mais aussi de la Cité de la musique, du Festival d’Avignon, ou encore de l’Opéra national de Paris.

Kövess minket!


További ajánlataink


Zenekarácsony

Országosan

Hogy mi is ez a Zenekarácsony? Az idei karácsony 6 egymást követő munkaszüneti napot foglal magába. A december 24. és…

Nyáry Krisztián 2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelemi életéről szóló képes etűdjeit, amivel…

Segítő kéz a családban: Transzgenerációs örökség hatása a mindennapokra Az előadás a transzgenerációs családterápia szemléletét szeretné bemutatni és így segíteni…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!