Program


Metropolice Filmfesztivál - Nyitófilm // Veni, vidi, vici

Metropolice Filmfesztivál - Nyitófilm // Veni, vidi, vici

Daniel Hoesl és Julia Niemann groteszk szatírája a törvények felett álló, saját hatalmukba belefeledkező milliárdosok világát mutatja be, néha komikus éllel, máskor maró gúnnyal és elemi megvetéssel.

Aktuális előadások



Veni, vidi, vici 18+

Színes, feliratos, osztrák filmszatíra 86’
R. Daniel Hoesl, Julia Niemann Sz. Nahoko Fort-Nishigami, Olivia Goschler

A Maynard-család, apa, anya és három örökbefogadott gyermekük boldogan tengetik a milliárdosok gondtalan életét. Amon, a családfő imád vadászni. Állatok helyett azonban járókelőkre lövöldözik legszívesebben, mivel a család hatalmi státusza, valamint az elképesztő vagyon mentesíti őket a következmények alól. Egy oknyomozó újságíró azonban túl messzire merészkedik és Amon szorult helyzetbe kerül, így már nemcsak az éppen épülő gigantikus akkumulátorgyár okoz dilemmát az oligarcha számára.

Daniel Hoesl és Julia Niemann groteszk szatírája a törvények felett álló, saját hatalmukba belefeledkező milliárdosok világát mutatja be, néha komikus éllel, máskor maró gúnnyal és elemi megvetéssel. A Veni Vidi Vici jól illeszkedik az elmúlt évek osztályharcos filmjeinek (Élősködők, A platform, A vadászat, Új világrend, A szomorúság háromszöge) sorába. Az épülő akkumulátorgyár motívuma, az igazságszolgáltatásba való beavatkozás cinikus természetessége mellett a felső tízezer önfeledt arroganciája és pusztító gátlástalansága teszi még aktuálisabbá ezt az Ulrich Seidl produceri közreműködésével készült, gyilkos humorú, váratlan fordulatokkal teli filmet.

Kövess minket!


További ajánlataink


Guido Anselmi gyógyvíz-kúrán többek között igyekszik megúszni következő filmje előkészítését, házassága válságát, szeretője életének problémáit, de emlékei és fantáziája nem…

Back to the Future Part II színes amerikai sci-fi, kalandfilm, 108 perc, 1989 angol nyelven, magyar felirattal

La provinciale fekete-fehér olasz dráma, 117 perc, 1967 olasz nyelven, magyar és angol felirattal

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!