Program


Medvevilág Szicíliában (La fameuse invasion des ours en Sicile)

Medvevilág Szicíliában (La fameuse invasion des ours en Sicile)

Minden aznap kezdődik, amikor a mesebeli Szicília hegyei között a vadászok fogságba ejtik a medvekirály fiát, Tónit. A hegyekben a tél keménynek ígérkezik, így Leander király úgy dönt, levezeti a népét az emberek lakta sík vidékre, ahol nemcsak élelemhez jutnak, de egy varázsló segítségével Tónira is rátalálnak.  több...

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Aktuális előadások



Francia animációs film, 2019, 82’ | R.: Lorenzo Mattotti | Francia nyelven, magyar felirattal | Korhatár nélkül

Minden aznap kezdődik, amikor a mesebeli Szicília hegyei között a vadászok fogságba ejtik a medvekirály fiát, Tónit. A hegyekben a tél keménynek ígérkezik, így Leander király úgy dönt, levezeti a népét az emberek lakta sík vidékre, ahol nemcsak élelemhez jutnak, de egy varázsló segítségével Tónira is rátalálnak. Azonban az is hamar kiderül, hogy a medvék nem élhetnek együtt az emberekkel.

A mesebeli Szicíliában játszódó történetben Leander, a medvék királya levezeti a népét a hegyekből, hogy élelemhez jussanak, és megtalálják régen elvesztett fiát, Tónit. Az emberek világával megismerkedő medvék viszont egyre több emberi szokást vesznek át, a városokban élve veszélybe kerül a medvelélek.

Dino Buzzati meséje a 20. század egyik legjelentősebb szépirodalmi gyerekkönyve. A belőle készült animációs film méltó az eredetihez: az olasz származású rendező, Lorenzo Mattotti a megvalósításon a Kecskeméti Animációs Stúdióval dolgozott együtt.

 

La Fameuse invasion des ours en Sicile

Animation, 2019, 82’ | Pays de production : France | Réalisateur : Lorenzo Mattoti | en français, sous-titré en hongrois

Le jour où le fils du roi des ours est enlevé par des chasseurs, le roi décide de descendre des montagnes et d’envahir la plaine où habitent les hommes.

 

Kövess minket!


További ajánlataink


Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!