Program


MÁV Szimfonikusok - Erdélyi/3. ZA

MÁV Szimfonikusok - Erdélyi/3. ZA

Erdélyi Miklós, a közelmúlt kiváló karmestere, bérleti sorozatunk névadója mondta egy alkalommal: az egész művészettörténetben kevés olyan bátor alkotás van, mint a Teremtés, amelyben a zeneszerző nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy a világ teremtését mondja el zenében.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2015. november 6. péntek, 19:00

Ez az oratórium foglalata Haydn egész életművének: benne van mindaz a tudás, bölcsesség és humor, amelyet korábbi műveinek komponálása során összegyűjtött. Haydn zenei eszközökkel valósággal láthatóvá teszi a teremtett világ minden jelenségét: a nappalt és az éjszakát, a Napot és a Holdat, a szárazföldet és a tengereket, a növényeket és állatokat, végül a teremtés koronáját, az embert. Az igazi csoda azonban az, ahogy a teremtés előtti állapotot, az őskáoszt ábrázolja; torokszorító drámaisággal mutatja meg nekünk azt a pillanatot a híres fortissimo C-dúr akkorddal, amikor az Úr parancsára megszületik a Fény. Tévedünk azonban, ha azt hisszük, ez a zene csupán zenei illusztrációja a Bibliában olvasható szövegnek. A teremtés minden napjának végén egy-egy hatalmas kórustételben ad hálát a teremtett világ a Teremtőnek. Azt sugallja, hogy örüljünk a világ szépségeinek, de ne tekintsük magunkat a világ egyedüli urának, hanem igazi, méltóságot adó alázattal keressük benne saját helyünket. Olyan mű ez, amelyet nem lehet megindultság nélkül hallgatni.

Műsor:

J. Haydn: A teremtés

Közreműködik: Fodor Beatrix (szoprán), Varga Donát (tenor), Rácz István (basszus), a Kodály Kórus Debrecen (karigazgató: Kiss Csaba)
Vezényel: Csaba Péter

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Az év egyik fénypontja 2024-ben is a Klasszikus karácsony, melyen a régit az újjal, a hagyományt az innovációval kapcsolja össze a Danubia Zenekar lélekemelő és szórakoztató módon.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Liszt: Szent Erzsébet legendája - A Liszt Ünnep nyitókoncertje / LISZT ÜNNEP 2024 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Liszt Ferenc "Szent Erzsébet legendája" oratóriumával indul a 2024-es Liszt Ünnep. Magával ragadó nyitókoncert a klasszikus zene kedvelőinek!

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!