Program


Mary Cassatt - művészeti filmvetítés

Mary Cassatt - művészeti filmvetítés

Az Exhibition on Screen angol képzőművészeti dokumentumfilm-sorozat következő epizódja, a MARY CASSATT: A MODERN NŐ PORTRÉJA 2023 szeptemberében jelenik meg a hazai művészmozikban. Cassatt radikális képein a nők művelt, világra nyitott társasági lények. Ez gyökeres szakítást jelentett a nők korábbi, tárgyiasító ábrázolásmódjával.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: január 27. szombat, 18:00

Mary Cassatt
művészeti filmvetítés
Magyar felirattal

A legkitűnőbb Cassatt-kurátorokat és -szakértőket felvonultató új dokumentumfilm azt mutatja be, hogyan csatlakozott egy klasszikus előtanulmányokkal rendelkező amerikai nő a párizsi radikális körhöz, az impresszionistákhoz, ahhoz a stílusirányzathoz, mely paradigmaváltónak bizonyult a művészettörténetben. Jelen film veszi a bátorságot, hogy bemutassa Cassatt csodás nyomatait, pasztelkréta-rajzait, festményeit… ezt a meglepő, magával ragadó, mégis gyakran alábecsült művészt, akinek pályája tele volt ellentmondással, akárcsak azoké a nőké, akik modellül szolgáltak neki. Jelen dokumentumfilmünk izgalmasan tárja elénk a korabeli társadalmi és kulturális változásokat, a nők jogaikért folytatott küzdelmét, a képzőművészet új formanyelvének kialakítását.

Mary Cassatt: A Modern nő portréja
Angol dokumentumfilm, 95 perc
Magyar felirattal
Korhatár: 12 év

Magyarországi forgalmazó: Pannonia Entertainment

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Az Urban Verbunk legújabb produkciója egy formabontó előadóművészeti koncepción alapuló előadás, amely a magyar néptánc gazdag kulturális örökségére épülve felhívja a figyelmet a jelen égető globális társadalmi kérdéseire úgy, hogy ezzel az európai-és nemzetközi színpadok közönségeinek is vonzó kínálatot teremt.

Ünnepi Gála a Magyar Operett Napja tiszteletére

Kövess minket!


További ajánlataink


ÉVADINDÍTÓ AKCIÓ

az Orlai Produkciónál a Pozsonyi Piknik hétvégéjén!

20-50% kedvezmény a Jegy.hu-n 2024. szeptember 6. 13:00 órától szeptember 8. éjfélig az Orlai Produkció szeptemberi és októberi előadásaira. Új…

Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!