Program


Markus Stockhausen Group / LISZT ÜNNEP 2024

Aktuális előadások



A zenekar tagjai: Markus Stockhausen – trombita, Jörg Brinkmann – cselló, Franz von Chossy – zongora, Christian Thomé – dob

A Markus Stockhausen Group zenéje a nyugati klasszikus zenéből táplálkozik, de hatott rá az avantgárd és a jazz, illetve általában véve az improvizáció kultúrája is. Az együttes legutóbbi, Celebration című lemeze 2024 áprilisában jelent meg, és azonnal lelkes kritikákat kapott. „Az az érzésünk, hogy ezúttal többről van szó, mint hogy korunk legjobb jazzlemezét lássuk az anyagban. Markus Stockhausen trombita- és szárnykürtjátékának líraisága és kiemelkedő színezete egészen páratlan; a zenekar remekművet alkotott” – olvashatjuk az egyik szaklapban.

A Markus Stockhausen Group a BMC-ben Franz von Chossy jazz-zongoristával lép fel. A sokféle zenei világban jártas, zeneszerzőként is aktív művész stílusáról egyik kritikusa így írt: „Muzsikája a modern klasszikus zenétől a jazzig a műfajok ragyogó keveréke, és időnként egy-egy apró népzenei momentummal is meglep”. Röviden: Stockhausen ideális partnerének ígérkezik.

A koncert a Liszt Ünnep keretében a Budapest Music Centerrel közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Kövess minket!


További ajánlataink


Liszt: Szent Erzsébet legendája - A Liszt Ünnep nyitókoncertje / LISZT ÜNNEP 2024 Szép

Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Liszt Ferenc "Szent Erzsébet legendája" oratóriumával indul a 2024-es Liszt Ünnep. Magával ragadó nyitókoncert a klasszikus zene kedvelőinek!

Amélie Csodálatos Élete

Erkel Színház

Amelie csodálatos élete filmzenei est a Grammy díjra jelölt Claudio Constantini és zenekara előadásában! - 24 évet vártunk rá!

Folytatódik a Sárik Péter Trió Fonogram-díjas sikersorozata: a Jazzkívánságműsor magyarul 3. lemezbemutató koncertjével!

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!