Program


MAKÁM 40 VOCAL

MAKÁM 40 VOCAL

Jubileumi Makám koncert a Várkert Bazárban. A zenekar pályafutásának vokális korszakát idézi fel az együttes szeptember 5-én 19 órakor az Öntőház udvaron.

Krulik Zoltán gitáros, énekes alapította a nyolcvanas években az együttest, amely a hazai zenei életbe az etno-avantgard kelet-közép európai követeként robbant be.  több...

Aktuális előadások



 

 

A zenekar hangzásvilágát egyszerre jellemzi a tradíció és a modernitás, a Kelet és a Nyugat, a kollektív és az individuális kettőssége az ősi egység és a harmónia keresése. Különleges etnikus hangszereken is játszanak az együttestagok, a Balkánra jellemző gadulkán, kavalon és tablán, az indiai gathamon, sarangin és sansán, valamint az afrikai marimbán is. Zenéjükben a hagyományos európai hangszerek szintén fontos szerepet kapnak, többek között oboa, gitár, bőgő és zongora is hallható fellépéseiken.

Makám együttes:

Rácz Gabriella-hegedű, Eredics Dávid-szaxofon, klarinét, kaval, tambura, ének, Krulik Zoltán-gitár, harmónium, ének, Mizsei Zoltán- billentyűs hangszerek, Boros Attila-basszusgitár, Keönch László-udu, cajon, derbuka, dobok, citere, ének, Magyar Bori-ének, Bede Sári-ének.

Vendégszólisták:

Lovász Irén, Bognár Szilvia, Szalóki Ági, Korzenszky Klára

 

.Esőnap: 2024.09.09.

Tájékoztató eső, rossz időjárás esetére >>>

Kövess minket!


További ajánlataink


KULTKIKÖTŐ

Balatonboglár, Balatonszárszó, Alsóörs, Balatonföldvár

Ikonikus művészek, csillagfényes nyáresték, felejthetetlen pillanatok egész nyáron át a Balatonnál, a Kultkikötőben. Jön Schell Judit és Szervét Tibor, Hernádi…

Eberhard Streul kellékes-revüje nyomán Parti Nagy Lajos írt magyar darabot egy színházi kellékes nagy pillanatából, színházi estéjéből.

A fiatal Mikibe (darabunkban Ricky) eddigre mélyen beleívódott mindaz, ami egy tizenévesnek Amerikát jelentheti: a rágó, a Marlboro, a hawaii…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!