Program


M. McDonagh: Vaknyugat

M. McDonagh: Vaknyugat

Martin McDonagh komédiája az ellenségeskedés mögött a szeretet és a megbocsátás lehetőségére kérdez rá. Csupa nyelvi bravúr és poén, sötéten mulatságos helyzet, nagyszerű szerepek, és annyi szív, amennyi el sem fér egy négyszereplős darabban.

Aktuális előadások


Elfogyott
Szép




Martin McDonagh: Vaknyugat
testvérháború két sötéten vicces részben
Bemutató: 2024. december 13. 19:00

Fordította: Varró Dániel

Egy isten háta mögötti ír faluban, annak is a szélén, egy eldugott tanyaházban örök idők óta folytatja háborúját két testvér, Coleman és Valene. Véget nem érő harcuk naponta lángol fel újabb és újabb ürügyökön, mint például: apjuk nemrég bekövetkezett halála, különféle műanyag szobrocskák, képes magazinok, egy korty ital, tehenek, nők, egy kutya (levágott) füle, egy zacskó csipsz. A harc okát talán ők maguk sem értik – egymás bosszantása, hergelése, netán duplacsövű puskával való fenyegetése szinte lételemükké vált. Régóta próbál békét szerezni köztük Welsh atya, akit lelkészi hivatásában nem gátol más, csupán masszív alkoholizmusa és rendszeresen megrendülő hite. És ott van még Kicsilány, a tizenhét éves fruska, aki mindkét testvér szívét megdobogtatja...

Martin McDonagh a legnagyobb kortárs drámaírók közé tartozik, darabjai és filmjei számtalan díjat nyertek, sikerrel futottak a magyar színházakban és mozikban is. Vaknyugat című komédiája az ellenségeskedés mögött a szeretet és a megbocsátás lehetőségére kérdez rá. Csupa nyelvi bravúr és poén, sötéten mulatságos helyzet, nagyszerű szerepek, és annyi szív, amennyi el sem fér egy négyszereplős darabban.

AZ ELŐADÁST 16 ÉVEN FELÜLIEKNEK AJÁNLJUK!

Szereplők:
Kicsilány Kelleher: Menczel Andrea
Welsh atya: Kárász Zénó
Coleman Connor: Poroszlay Kristóf
Valene Connor: Vicei Zsolt

Alkotók:
Dramaturg: Zsigó Anna
Díszlet- és jelmeztervező: Vereckei Rita
Súgó: Almási Gyöngyi
Ügyelő: Nagy-Hajdu Szilvia
Rendezőasszisztens: Varga Mónika
Rendező: Koltai M. Gábor

Kövess minket!


További ajánlataink


A Recirquel legújabb produkciója, a Paradisum Magyarországon a 2024-es Liszt Ünnep programjában mutatkozik be a Müpa Sátorban. Jegyek még kaphatók!

Bármit mondhatsz - Kovács Patrícia, Schmied Zoltán

Rózsavölgyi Szalon

Két középkorú ember. Egykor elkötelezték magukat egymásnak, a hétköznapok sűrűjében azonban egyszer csak elsodródtak egymástól.

A rapszódia jellemzője a zaklatottság, az érzelmek, a gondolatok szenvedélyes hullámzása, olyan akár a végtelen élet. Talán ez a műfaj…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!