Program


„Lehet Bécs nélkül is élni. Csak nem nagyon érdemes.” - Márai Sándor írásai Bécsről - Márai est

„Lehet Bécs nélkül is élni. Csak nem nagyon érdemes.” - Márai Sándor írásai Bécsről - Márai est

Hirtling István színművész és Mészáros Tibor irodalomtörténész, Márai-kutató estjein nem pusztán részletek hangzanak el a Márai életműből, hanem izgalmas, különleges és alig ismert információkat tudhat meg a közönség az örökérvényű szerzőről. Az előadások vetített képekkel, dokumentumokkal és Tárkány-Kovács Bálint Junior Príma díjas cimbalomművész inspiratív és sokszínű zenei kíséretével segíti az irodalmi szövegek elmélyült befogadását.  több...

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 20. hétfő, 19:00

Márai Sándor neve összeforrott néhány várossal, amelyek közül a két legismertebb Kassa és Budapest. Szorosan ezek mellé kívánkozik Bécs, ami az író életében nem korszak, hanem visszatérés az egykori élményekhez, hangulathoz, légkörhöz: „Ott a harmadik asztalnál, a ruhatár mellett, ott történt meg az ifjúság” – írta egyik cikkében. Emlékezés és nosztalgia, gyermekkori emlékek és családi események éppen úgy alkotóelemei a kötődésének, mint a soha véget nem érő bizalom: „Még mindig úgy gondolok Bécsre, mint az egyetlen városra, ahol élni tudtam volna.” 

Estünk e sokoldalú viszonyulás különböző helyszíneit, élményeit és emlékeit mutatja be zenével és képekkel színesítve. 

Közreműködnek: 

Mészáros Tibor, irodalomtörténész 

Hirtling István, színművész 

Tárkány-Kovács Bálint, cimbalomművész

Ajánlatunk


A humorban bővelkedő vígjátékunk különlegessége, hogy Nagy Sándor közel negyven karaktert kelt életre.

Tegyük fel, hogy megcsalt a férjem – mit teszek én? Sírok, válok, vagy bosszút állok? Lucienne Vatelin tisztességes feleség, esze ágába nem jut megcsalni a férjét – és az elvét tartja mindaddig, amíg a férje őt meg nem csalja. Viszont, ha ez megtörténne, arra is felkészül: talonban tartja a jóképű Babillont, hogy ha kell, legyen kivel bosszút állni… A hülyéje őrült és szerelmes bohózat – tökéletes nevettető kikapcsolódás szerelmeseknek, friss házasoknak, és hűtlenséget tervezőknek. Megszállott nőcsábászok és bosszúálló feleségek a Thália Színház Nagyszínpadán.

Kövess minket!


További ajánlataink


Diótörő

Budapest Kongresszusi Központ

Nincs karácsony Diótörő nélkül! December 22-én Csajkovszkij klasszikusa különleges látványvilággal, az Ukrainian Classical Ballet előadásában kel életre a Budapest Kongresszusi…

Amélie Csodálatos Élete

Erkel Színház

Amelie csodálatos élete filmzenei est a Grammy díjra jelölt Claudio Constantini és zenekara előadásában! - 24 évet vártunk rá!

Mondhatni, ez egy Best of Cseh Tamás – Bereményi Géza műsor, kiváló színészekkel és zenészekkel, Hrutka Róbert hangszerelésében.

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!