Program


Leczky Marcel - Mykhailo Diordiiev

Leczky Marcel - Mykhailo Diordiiev

Leczky Marcel - cselló
Mykhailo Diordiiev - zongora


 több...

Aktuális előadások



Műsor:

Robert Schumann: Adagio und Allegro Op.70
Felix Mendelssohn: Variations Concertantes Op.17
Robert Schumann: 5 Stücke im Volkston Op.102
Johannes Brahms: e-moll csellószonáta

Leczky Marcel magyar származású csellóművész, jelenleg a Grazi Művészeti Egyetem hallgatója, ahol Prof. Dr. Kerstin Feltz osztályában tanul. Művészi pályafutása során fellépett számos híres helyszínen, mint a bécsi Musikverein vagy a lipcsei Thomaskirche, továbbá Csehország, Ausztria, Németország, Albánia, Olaszország, Szlovákia, Montenegró, Bulgária, Magyarország, valamint az Egyesült Államok és Kanada koncerttermeiben is. Több nemzetközi csellóverseny győztese, köztük a londoni Whitgift International Music Competition és a csehországi Gustav Mahler Prize Nemzetközi Csellóverseny díjazottja. Három alkalommal is meghívást kapott a világhírű Kronberg Akadémiára, ahol különböző projektekben vett részt.

A testvérével közösen megalapította a Kodály String Duo-t, amellyel az Universal Edition első nagyköveteivé választották őket.

Mykhailo Diordiiev ukrán zongoraművész. Jelenleg a Kijevi Nemzeti Zeneakadémia hallgatója (Prof. Natalia Gridneva) és a Grazi Művészeti Egyetem (Prof. Peter Jozsa) hallgatója. Ukrán elnöki ösztöndíjban részesült. Koncertezett Ukrajnában, Észtországban, Belgiumban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Spanyolországban, Németországban, Franciaországban stb. Több nemzetközi zongoraverseny győztese, mint például: Grand Prix a Nemzetközi Versenyen (USA); 3. díj a Les Musicales du Centre Egyesület által szervezett Nemzetközi Zenei Versenyen Franciaország); 2. díj a „Samson Francois“ nemzetközi zongoraversenyen (Franciaország). Számos nemzetközi akadémián vett részt, mint például a „Vere Music Academy” Ukrajnában, az „EMI-Vienna”, az „Allegro-vivo”, a „2024-es Anton Bruckner Nyári Akadémia” Ausztriában és a „La Cellissima” Németországban. Szerepelt számos nemzetközi fesztiválon, mint például a „Music in the Alps“ és az „Arsonore” (Ausztria), a „2023 Modelhof világ előadóművészeti fesztivál” (Svájc), valamint a „Nemzetközi Evgeny Mravinsky Fesztivál” (Észtország).

Kövess minket!


További ajánlataink


MICHAEL®

Szeged Városi Sportcsarnok, Erkel Színház

MICHAEL® - THE MICHAEL JACKSON SHOW FROM LONDON WEST END
Angliai turnéját megszakítva érkezik Magyarországra a londoni West Endről…

akár -30%
BELLINI: A KALÓZ Opera/1 Jegyvásárlás

BELLINI: A KALÓZ Opera/1 Szép

Nemzeti Filharmonikusok

Csemege a romantikus operaritkaságok kedvelőinek: Bellini korai remeke, A kalóz a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar koncertszerű előadásában,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!