Program


Lakatos Mónika és a Cigány Hangok

Lakatos Mónika és a Cigány Hangok

2020-ban Mónika cigányok közt elsőként nyerte el a WOMEX Életműdíját, ami a világzene legnagyobb kitüntetésének számít, valamint 2022-ben Kossuth díjjal is kitüntették.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 8. péntek, 19:00

Lakatos Mónika és a Cigány Hangok

Ezen formációk célja az oláh cigány kultúra legtisztább hagyományainak bemutatása, továbbéltetése.
A Romanimóhoz hasonlóan Lakatos Mónika legfontosabb társa a Cigány Hangokban is Rostás Mihály „Mazsi”. Rajta kívül szerepel még a lemezen Lakatos Róbert, Balogh Ildikó „Kriszti”, Balogh Andrea, Rostás Dzsenifer, akiket Kovács A. Máté kísér szájbőgőn és kannán. A koncerteken és a következő lemezeken azonban másokkal is találkozhat a közönség – Mónika azt szeretné, hogy minél több „cigány hang”
mutatkozhasson be a jövőben. A Cigány Hangok összetétele ezért folyamatosan változni fog körülötte, így szinte minden koncert egyszeri élményt nyújt majd.

Mónikát 2007-ben a marseilles-i Babel Med Fesztiválon Anna Lindh díjjal, 2013-ban a Mediawave Fesztiválon Párhuzamos Kultúrákért díjjal jutalmazták. 2014-ben Nemzetiségekért Díj Miniszterelnöki elismerésben részesült. 2019-ben bekerült a Kult50-be, a Fidelio Magazin által abban évben a magyar kultúrára legnagyobb hatásúnak ítélt 50 művész közé. 2020-ban Mónika cigányok közt elsőként nyerte el a WOMEX Életműdíját, ami a világzene legnagyobb kitüntetésének számít, valamint 2022-ben Kossuth díjjal is kitüntették.

A koncert az NKA támogatásával a Kétháné program keretén belül valósul meg.

Ajánlatunk


Hagyomány, hogy a BFZ évada új operaprodukcióval indul. Fischer Iván a legváltozatosabb műveket választja ki Mozarttól Monteverdin át Brittenig, és nemegyszer fordít egyet azon a bizonyos csavaron.

Kövess minket!


További ajánlataink


Carmen

Budapesti Operettszínház

Szenvedély, csábítás, szerelem, vértpezsdítő zene, káprázatos látványvilág. Frank Wildhorn musicalje Homonnay Zsolt rendezésében az Operettszínház szeptemberi műsorán!

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja Szép

Pintér Béla és Társulata, Átrium Színház

"Bizarr szekta közepén találjuk magunkat. Andrást maguk közé fogadják, megtisztul, új életet kezd. Közben a színen másik nyolc narancs és…

A vendégek: befutott, sármos, negyvenes férfiak. A házigazda: Lady Rosemary, akibe egyetemistaként reménytelenül szerelmesek voltak. De feltámad a remény most,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!