Program


Közösség és népi gyógyászat Gyimesben - Szabadegyetem
akár -25%

Közösség és népi gyógyászat Gyimesben - Szabadegyetem

A gyimesi táj, az ott élő emberek, a növények, a vadon élő állatok és a háziállatok alkotta közösség sokszínűsége, működésének összetettsége lenyűgöző. A gyógynövények és gyógyító állatok, a táj növény- és állatvilág elmélyült ismerete, biológiai és ökológiai jellemzőik megismerése a gyimesi közösség hagyományos ökológiai tudásának alapvető eleme.  több...

Aktuális előadások



A gyimesi táj, az ott élő emberek, a növények, a vadon élő állatok és a háziállatok alkotta közösség sokszínűsége, működésének összetettsége lenyűgöző. Ha a rendkívül összetett közösség működése csorbát szenved, azt orvosolni kell. Az ember, a háziállatok vagy a táj gyógyításában a vadnövények, ritkábban a vadon élő állatok is fontos szerepet játszanak. A gyimesi kultúrtáj természeti gazdagsága a gyógyászatban alkalmazott növények, állatok és praktikák gazdag tárházával segíti a tájat, a természet adta javakat használó embereket. A gyógynövények és gyógyító állatok, a táj növény- és állatvilág elmélyült ismerete, biológiai és ökológiai jellemzőik megismerése a gyimesi közösség hagyományos ökológiai tudásának alapvető eleme. Babai Dániel előadása a Hagyományok Háza Szabadegyetem sorozatában erre a gazdag tudástárra, valamint sokoldalú és összetett kapcsolatrendszerre összpontosít a gyimesi gazdálkodók ökológiai tudásának feltárásával.


Babai Dániel, botanikus-néprajzos tizenkét éve járja a gyimesi Hidegség-patak völgyét, hogy a gyimesi gazdák növény- és állatismeretét, gazdálkodását mind jobban megismerje. A természet gondozása, a természet adta javakkal való fenntartható gazdálkodás áll vizsgálatai középpontjában.

Kövess minket!


További ajánlataink


Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!