Program


Közlekedéstörténeti előadás és filmvetítés
2

Közlekedéstörténeti előadás és filmvetítés

A volt 43-as villamos megállói és átszállási kapcsolatai

 több...

Aktuális előadások



A Magdolna Udvar időszaki kiállításához kapcsolódó előadásra invitáljuk az érdeklődőket. A vetített képes előadás az 1983 novemberében megszüntetett budafok-nagytétényi járat megállóival és az akkori átszállási lehetőségekkel ismerteti meg az érdeklődőket. Előadó: Petz Nándor.

Megszüntetett budapesti villamosok nyomvonalain

(1998., 43 perc)

Az eredetileg magáncélra forgatott, amatőr, dokumentarista jellegű filmben nem csak a 43-as villamos nyomvonalát járta be Petz Nándor és Molnár Balázs. Számos olyan helyszínre is eljutottak, ahol még szinte eredeti állapotban megmaradtak a zömmel '80-as és '90-es években megszüntetett budapesti villamosjáratok mementói: vágányzat, oszlopok, várótermek, korlátok stb.

A jobb időket is megélt Közvágóhídnál bontás előtt álló UV-telepet éppoly csemege lehet filmvásznon látni a budapesti villamosbarátoknak, mint például az egykori, 1980 év végén megszüntetett újpesti 8-as villamos aszfaltban felejtett sínpárjait.

Kövess minket!


További ajánlataink


2024. őszén a volt úri kaszinó átváltozik – október 26-án megnyitja kapuit a Kísértet-kaszinó! A földszintes klasszicista stílusú kaszinó 1825…

Ismerd meg velünk a budavári zsidóság közel 800 éves történetének eseményeit és helyszíneit!

Zenés családi játszóház mondókákkal, dalos játékokkal, zenehallgatással, ritmushangszerekkel, közös énekléssel, fejlesztő-mozgásos játékokkal. Ajánlott életkor: 1-4 éveseknek

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!