Program


Kortárs drámák felolvasószínháza - Eurodram

Kortárs drámák felolvasószínháza - Eurodram

Három kiváló rendező, három kiváló kortárs dráma felolvasása a Stúdió K Színházban

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. szeptember 8. péntek, 15:00

Kortárs drámák felolvasószínháza
Eurodram
Házigazda: a társulat, de lesznek kedves vendégművészeink is

Az Eurodrammal közös vállalásunk keretében a következő műveket hallhatják rendhagyó formában Viktor Balázs, Nagy Péter István és Kovács D. Dániel rendezésében

Paco Romeu: Hagymalevelek
Fordító: Pávai Patak Márta
Rendező: Kovács D. Dániel
A szerző darabjának középpontjában égető kérdés áll: hol találjunk helyet magunknak az egyre idegenebb világban? A Hagymalevelek jelképes találkozás a harmadik világ és a magát elsőszámúnak gondoló között, amely éppen összeomlani készül. A helyszín lehet bárhol Európában, mindenütt él a darab, de a mai Magyarországon és a hasonló szemléletű országokban különösen fontos hangsúlyozni, hogy a darab a toleranciáról szól: a szőke svéd kereskedelmi ügynök nő és a fekete bőrű bevándorló férfi találkozása a bezárt színház alagsorában. Mindketten törvényen kívüliek, a véletlen sodorja őket össze, kérdés, hogyan birkóznak meg a bezártsággal a forrongó városban, ahol a nép utcára vonul a követeléseivel.

Steven Berkoff: Dekadencia
Fordító: Gyukics Gábor
Rendező: Viktor Balázs
Steven Berkoff darabja, a Dekadencia egy tanulmány az angol uralkodó osztályról, más néven az elitről. A darab bemutatja a szociális hierarchiát az elit és a munkásosztály egy-két sokat tapasztalt képviselőjén keresztül és evvel egy időben mértéktelenül ki is gúnyolja őket. Steven Berkoff egyike a legizgalmasabb angol színházi egyéniségeknek. Nyers külvárosi szlengje keveredik a Shakespeare-i ritmussal és kifejezésmóddal.

Gianina Carbunariu: Szolitaritás
Fordító: Patkó Éva
Rendező: Nagy Péter István
Öt jelenet, a romániai (de fogalmazhatunk úgy, hogy európai) társadalmi problémák tabutémáiról: a művészek és közönség sérülékeny kapcsolata, roma közösségek szegregációja, a vendégmunkások kihasználása, a színházi elit (az elitművészek) kétszínűsége, az egészségügyi rendszer csúszópénzen alapuló anomáliái. A darab humora és nyelvi komikuma kimozdítja a darabot a tragédia, a dokumentumszínház vagy a komédia műfajából.

Ajánlatunk


A 2014-ben feltűnt izlandi elektronikus zenei duót, a Kiasmost két tapasztalt, külön-külön is jól ismert zeneszerző-producer alkotja. Tegyük hozzá, mindketten más-más stílusban tűntek fel. Öt év szünet után tértek vissza a koncertezéshez, a Müpában új albumuk anyagát mutatják be.

DESH tündérmesébe illő története a magyar zeneipar egyik legizgalmasabb színfoltja, aki a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok keretében, 2024. október 4-én, a Tokaj Fesztiválkatlanban lép fel.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Kövess minket!


További ajánlataink


MICHAEL - THE MICHAEL JACKSON SHOW FROM LONDON WEST END

Szeged Városi Sportcsarnok, Erkel Színház

Angliai turnéját megszakítva érkezik Magyarországra a londoni West Endről a Michael®, a neves producer, James Baker legújabb nagy sikerű díjnyertes…

EDDA Művek 50

Szeged - Városi Sportcsarnok

2024. november 9-én aSzeged Városi Sportcsarnokban egy hatalmas rock-ünnep lesz az inkonikus zenekarral, mert „Mi vagyunk a rock, mi vagyunk…

Egy amerikai és angliai turné után a londoni West Endről és az ikonikus Royal Albert Hallból érkezik Magyarországra a QUEEN…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!