Program


Királyok völgye – Szent titkok és szentségtörő sírrablók

Királyok völgye – Szent titkok és szentségtörő sírrablók

Történelmi előadássorozat

Előadó: Antalffy Péter történész, a Rubicon Intézet tudományos munkatársa

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 12. csütörtök, 18:00

Mennyire egyedülálló Tutanhamon arannyal telerakott sírja? Kik temetkeztek a Királyok Völgyébe, és hol vannak ma a leghíresebb és leghírhedtebb fáraók? Hiányzik-e még valaki? Mindenki a saját sírjában feküdt? Hogyan próbálták megvédeni sírjaikat, és milyen titkos varázskönyvek segítették az isteni újjászületést? Miért kellett külön templom a királysír mellé? Hogyan férhettek hozzá a szent helyekhez a nők vagy az alattvalók? Kik készítették el a sírokat, és milyen botrányoktól volt hangos a sírművészek városa? Mennyit tudunk az arany csillogás mögötti korrupcióról vagy éhínségről? Kik falaztak a sírrablóknak, és kiket sikerült megmenteni már az ókorban? Az előadás az ókori Egyiptom ragyogásának és árnyoldalainak kontrasztját kísérli meg feltárni.

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A nagy érdeklődésre való tekintettel, dupla Geszti Sixty koncert az Arénában!

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Kövess minket!


További ajánlataink


ATTRACTION Szép

Papp László Budapest Sportaréna

Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon!

Hadházi 60! - Hadházi László önálló estje Szép

Dumaszínház, Budapest - MVM Dome

Nem lesz Happy birthday kornyikálás, és kínos téblábolás, köszöntések sora, de várható stand up parádé és jó pár kolléga, aki…

Évadunk egyik kiemelt előadásaként Shakespeare klasszikusa lesz látható. A Szentivánéji álom egy nem kívánt éji álom lidércekkel, jelenésekkel, kavargó gondolatokkal,…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!