Program


Kelemen kvartett - Ligeti 100 -

Kelemen kvartett - Ligeti 100 -

Zeneakadémia saját produkció. Zeneakadémia Jegyutalvány és Zeneakadémia Szabadfelhasználású Jegy felhasználható.

Nincs aktuális előadás

Egy múltbeli eseményre kerestél. Kérjük, válogass aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. november 24. péntek, 19:30

Haydn: 61. (d-moll) vonósnégyes, Hob. III:76 („Quintenquartett”) [op. 76/2]
Ligeti: 1. vonósnégyes („Métamorphoses nocturnes”)

SZÜNET

Bartók: 4. vonósnégyes, BB 95

Kelemen Kvartett: Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Vashti Mimosa Hunter (cselló)

2023-ban világszerte megemlékeznek az egyik legnagyobb hatású huszadik századi magyar zeneszerző, Ligeti György születésének századik évfordulójáról. A Zeneakadémia is több koncerttel készült az alkalomra: a májusi születésnap körül megrendezett események után ősszel további színes programokkal várjuk a közönséget. A Kossuth-díjas Kelemen Barnabás vezette együttes az 1. vonósnégyest szólaltatja meg az életműből, amely még Budapesten született 1953–54-ben, de pár évvel később már Bécsben került sor a bemutatójára. „Mindketten Bartók hívei voltunk, és az ő zenéjében láttuk a továbbfejlődés alapját egy olyan új, kromatikus-modális zenei nyelv felé, amely nemzetközi, és mégis a magyar hagyományban gyökerezik” – vallotta kettejük fiatalkori kompozíciós stílusáról Kurtág György, aki úgy tekint Ligeti művére, mintha az Bartók hetedik vonósnégyese lenne. A darabot meghallgatva valóban érezhetjük többek közt annak a huszonöt évvel korábban keletkezett 4. kvartettnek a hatását, ami szintén elhangzik a koncerten.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

TÁMOGATÓ:

Kulturális és Innovációs Minisztérium

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

A magyar irodalom egyik legszívbemarkolóbb alkotása felnőtteket, fiatalokat egyaránt megérint. Közös gondolkodásunk és közbeszédünk része lett a grund, amely a miénk, ahogy azt Dés-Geszti csupa érzelem, csupa dallam betétdalában éneklik a szereplők.

Kövess minket!


További ajánlataink


DEMJÉN – „Nincs középút”

Papp László Budapest Sportaréna

Demjén Rózsi a legenda, aki huszonhetedik alkalommal tölti meg az Arénát!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól, és kiélvezzék…

Hirdetési információ

Ebben a rovatban a rendszer által válogatott népszerű programokat ajánlunk. Közöttük fizetett hirdetések is lehetnek.

Ajándékozz jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány a Jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezd otthonod kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretnél értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozz fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsd össze a kosarad újra!